Божков: Помолих да ми дадат Левски, за да го спася, иначе изчезваше, както изчезна ЦСКА

Божков: Помолих да ми дадат Левски, за да го спася, иначе изчезваше, както изчезна ЦСКА

Собственикът на Левски Васил Божков даде интервю пред “Свободна Европа”, в което говори и за това  как се е стигнало до идването му на “Герена”.

На въпрос защо след излизането си от ЦСКА е заявил, че повече не иска да се занимава с футбол, а сега е решил да вземе Левски, той отговаря: “Просто мина време и пак ми се дозанимава. Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща”, казва Божков, който твърди, че никой не го е молил или принуждавал да поеме издръжката на сините,  а е точно обратното.

“Аз помолих да го дадат, за да го спася. Не бях помолен да го взема, а поисках. Не знам кой и как като е влизал в Левски му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега Левски е добре – няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност ще го направим, ако нямаме – няма”, допълва Божков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти