Гледай на живо

Националите по футбол потеглят за Азербайджан за старта на новия турнир FIFA Series

Победи за Елисеева и Димитрова на "Странджа", контузия спря Севда Асенова

Победи за Елисеева и Димитрова на "Странджа", контузия спря Севда Асенова

Европейската шампионка от София 2016 Деница Елисеева и бронзовата медалистка от Европейските игри в Минск 2019 Габриела Димитрова започнаха с победи на Купа Странджа. В категория до 60 килограма Елисеева се справи с Дите Фростхолм (Дания) с 5-0 съдийски гласа. Така на четвъртфиналите утре следобед тя ще срещне американската боксьорка Амелиа Мур.

Димитрова (до 51 кг) пък не срещна трудности с Урсула Готлоб (Германия), като също победи с единодушно съдийско решение – 5-0. На четвъртфиналите Габриела ще се изправи срещу украинката Тетяна Коб, като мачът е утре следобед.

Загуби в първия кръг претърпяха другите ни две представителки в категория до 51 килограма. Севда Асенова се отказа в първия рунд срещу Зареен Михат (Индия), след като получи контузия в коляното. Чуканова пък бе победена от Кристина Круз (САЩ).

71-вото издание на Купа „Странджа“ се провежда със съдействието на Европейската боксова конфедерация, Министерство на младежта и спорта, Спорт Тото, Платинум Казино и Хотел, Победа АД, Ефбет, Далл Богг, Минерална вода Бачково, Натуралика, парк-хотел Москва, Витоша парк-хотел, ресторант Форест и медиен партньор sportal.bg.

Входът в зала „София“ е свободен днес и утре. На полуфиналите в петък и финалите в събота входът е 10 лв., като събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти