Венсан Киркоров тръгна ударно

Венсан Киркоров тръгна ударно

Венсан Киркоров тръгна ударно в първия си мач в категория до 63 килограма на Купа „Странджа“. Българинът се наложи над състезаващия се под неутрален флаг Весам Саламана с 5-0. Саламана е бежанец, получил убежище в Германия.

Боят бе много активен, като Киркоров не остави нито за миг съперника си. В края на третия рунд двамата удариха главите си и на Венсан му се отвори страховита на пръв поглед аркада. Нашият обаче доигра срещата, а след нея от щаба на националния отбор обясниха, че раната не е дълбока.

Загуба претърпя Кирил Русинов. В категория до 63 килограма той падна от Гурули Лаша (Грузия). Русинов постоянно атакуваше съперника си, но получаваше засичащи удари, като съдиите дадоха 4-1 в полза на грузинеца.

71-вото издание на Купа „Странджа“ се провежда със съдействието на Европейската боксова конфедерация, Министерство на младежта и спорта, Спорт Тото, Платинум Казино и Хотел, Победа АД, Ефбет, Далл Богг, Минерална вода Бачково, Натуралика, парк-хотел Москва, Витоша парк-хотел, ресторант Форест и медиен партньор Sportal.bg.

Входът в зала „София“ е свободен днес и утре. На полуфиналите в петък и финалите в събота входът е 10 лв., като събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти