Босовете обявиха колко пари са дали за Левски, започват дела за над 6 млн. срещу клуба (видео)

Един от собствениците на Националната лотария - Димитър Ганев, който присъства на срещата между ръководството и феновете на Левски, говори пред медиите относно финансовите дела на клуба. Той твърди, че новите собственици са дали около 24 млн. лева, откакто са влезли на “Герена”, а две фирми - Виваком и Главболгарстрой, ще съдят Левски за над 6 милиона лева.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

“Основните питания са относно финансирането на Левски. Ние сме в клуба за по-малко от 11 месеца. В този срок от компании, свързани с Божков и Нове холдинг, са постъпили малко под 19 милиона лева. Говорим за спонсорство и дарения. Има и още едни 5 милиона, които са под формата на дългосрочно финансиране, което е от Националната лотария. До 2023 година ще се вземе решение дали това ще се вкара в капитала, а може и да се опростят, което е по-вероятният вариант. Това беше основният въпрос към темата за финансирането на Левски и дали е задлъжнял повече. Към момента са погасени 7 348 000 лева стари задължения от преди да дойдем ние. Те са към данъчни, осигуровки, мениджъри, футболисти и т.н. Левски има споразумение с НАП за разсрочане, по което спазва абсолютно всичко и НАП може да го потвърди. Левски е абсолютно платежоспособен и няма просрочени задължения. Не се притеснява от своите кредитори, които имат стари неща. Непрекъсното се получават писма от мениджъри и бивши футболисти. Смятам, че няма кой да каже, че Левски му дължи пари”, каза Ганев, който обяви, че две фирми ще съдят сините за над 6 млн. лева, а това бе казано и от формалния собственик на сините Георги Попов.

“Виваком е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. Виваком, заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

Главницата на Главболгарстрой е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за Главболгарстрой, че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим”, казаха Георги Попов и Димитър Ганев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти