Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да издържам Левски, готов съм да остана, но не виждам смисъл (видео)

Собственикът на Левски Васил Божков обяви на пресконференция, че ако лотарията се одържави, той няма да има възможност да финансира клуба. Босът на сините твърди, че бил готов да остане начело и при този вариант, но не виждал смисъл.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

"Днес АДФИ излезе с изявление, че частните лотарии не са спазили закона. Много от вас го интерпретират, че ако бил такъв, ако бил онакъв трябва да платим 210 млн. повече. Законът е такъв, какъвто е и ние сме платили всичко по закон. Много бързо интерпретирахте “те трябва да платят, укрили, неукрили”. Изявлението на агенцията беше ясно и точно.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

Това е първото. Ние сме за законност. Тук има грубо нарушение на конституцията на България. Не може да се разсъжава по целесъобразност. Конституцията е върхован орган и трябва да се спазва. За здравето на нацията гледаме. Взимаме на един, а даваме на друг. Това ще помогне ли за здравето на държавата?", коментира Божков, след което отговори по следния начин на въпрос дали ще има протест на феновете.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

"Феновете са тук, попитайте ги дали ще блокират София. Аз разговарям с тях само за бъдещето на Левски. Информирал съм ги за последствията. Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да финансирам клуба. Иначе съм готов да остана начело, но не виждам смисъл. Сега чувам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", допълни Васил Божков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти