Степан Хиндлиян: В петък ще решим как ще действаме

Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски (НКП) Степан Хиндлиян говори обстойно след края на срещата между ръководството на клуба и привържениците. Той заяви, че поведението на феновете зависи от резултатите на срещата в петък с премиера Бойко Борисов и спортния министър Красен Кралев.

"Не бих казал, че има нещо ново. Чуха се нови мнения, които не бяха изразени преди това. В петък ще има среща с премиера и там ще се поставят въпроси от фенска страна, но и също така ще бъде информиран какво смята левскарската общност по въпроса.

Красен Кралев е член на Министерски съвет, така че писмото ни е отправено към министър-председателя. Кои от министрите ще бъдат там решава премиерът. Истината е, че преди изказването на Кралев, което разгневи нас, феновете е, че искахме да направим среща с него, а той съдейства за нея.

Не знам дали Левски е изправен пред финансов колапс, тъй като не съм виждал документи. Бяха четени горе цифрите и нещата изглеждат добре, но аз нямах възможност да разгледам папките, а още по-малко съм и финансов одитор, за да дам мнение. Факт е, че Васил Божков няколко пъти казва, че ако лицензите на лотариите бъдат отнети, то той няма да може да дава пари за Левски. Въпросът е защо държавата решава да национализира частен бизнес, но това е различна тема.

Аз лично приемам тези атаки смятам, че Валери Симеонов е инструмент на нещо, но на какво – не знам. Далеч съм от мисълта, че той не е използван да свършва работа. В петък има среща с премиера, от която се очакват резултати. В зависимост от тези резултати, ще вземем мерки. Имаме много фракции, фенклубове, организации. Един може да протестира във фейсбук, друг може на улицата, трети пред блока вкъщи. Не мога да кажа подобно нещо. Има настроения за протести, но под каква форма ще бъдат, е въпрос на време да видим.

Уморително е за всички нас, но проблемът е, че много от българите сме свикнали с чакането. Поискахме срещата в понеделник, тя ще се състои в петък. Според едни може бързо да са преценили, според други – бавно", коментира Хиндлиян.

ВИЖТЕ ЦЯЛОТО МУ ИЗЯВЛЕНИЕ ВЪВ ВИДЕОТО

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти