Безидеен Манчестър Юнайтед се срина на "Олд Трафорд" (видео)

Безидеен Манчестър Юнайтед се срина на "Олд Трафорд" (видео)

Манчестър Юнайтед допусна неприятна домакинска загуба от Бърнли с 0:2 в сблъсъка между двата тима от междинния 24-и кръг на Премиър лийг. "Червените дяволи" показаха изключително безидейна игра и не успяха с нищо да затруднят вратаря на съперника Ник Поуп. В същото време гостите се възползваха от своите възможности и с голове на Крис Ууд в 39-ата и Джей Родригес в 56-ата минута изковаха ценен успех. Това е първа победа на Бърнли на "Олд Трафорд" от 58 години насам. Тимът водеше с 2:0 и в предните си две гостувания на Юнайтед, но тогава допусна изравняване до 2:2. Този път обаче това не се случи и гостите си тръгнаха доволни с трите точки.


След всички проблеми с контузии в състава на Юнайтед Оле Гунар Солскяер бе избрал Антони Марсиал да бъде на върха на атаката, като той имаще подкрепата на Даниел Джеймс, Хуан Мата и Андреас Перейра в предни позиции. Неманя Матич и Фред си партнираха в средата на терена.

За гостите Шон Дайк бе предпочел Крис Ууд и Джей Родригес да са двойката в предни позиции. Те имаха подкрепата на Дуат Макнийл и Джеф Хендрик по крилата. Ашли Уестууд и Джак Корк започнаха в средата на терена.

В началните петнайсетина минути двата тима действаха по-предпазливо и не може да се каже, че някой от тях имаше особено предимство на терена.

Играчите на Манчестър Юнайтед повече се задържаха около наказателното поле на Ник Поуп, но без да могат да го затруднят по какъвто и да е начин.

Първата голова възможност всъщност бе за гостите. В 24-ата минута защитата на Юнайтед не действа особено добре при едно центриране от фаул в пеналта и позволи на Ууд да стреля с глава отблизо, но покрай вратата.

Чак в 32-ата минута "Червените дяволи" отправиха първия си точен удар. Уан-Бисака центрира за Даниел Джеймс, който стреля с глава, но Поуп не бе особено затруднен и спаси.

Само минута по-късно Марсиал пропусна страхотна възможност. Той получи извеждащ пас в наказателното поле, но докато успее да обработи топката, защитник се хвърли на шпагат и блокира удара му.

Бърнли обаче издебна своя шанс и в 39-ата минута откри резултата. При едно центриране от фаул Бен Мий свали с глава към Крис Ууд, който отблизо от движение прати кълбото във вратата за 0:1.

В 44-ата минута Перейра отправи шут по земя, но Поуп внимаваше и уверено улови.

Солскяер реши да направи промяна още на полувремето и на мястото на Андреас Перейра се появи Мейсът Грийнууд.

В 56-ата минута обаче гостите удвоиха преднината си. Ууд и Родригес размениха подавания на ъгъла на наказателното поле, след което англичанинът изстреля истински снаряд и заби кълбото в сглобката на вратата за 0:2.

Домакините опитаха натиск и в 62-ата минута Даниел Джеймс отправи интересен диагонален удар, който мина доста близо до гредата, но в аут.

В 66-ата минута Грийнууд спечели фаул на границата на пеналта, но ударът на Мата не намери очертанията на вратата.

След това в рамките на няколко минути Марсиал на два пъти стреля към вратата на съперника, но без особен успех, като и в двата случая Поуп спаси без да се затрудни.

В 83-ата минута Мейсън Грийнууд отправи опасен изстрел, но той профуча покрай вратата.

В 90-ата минута Люк Шоу успя да отбележи за домакините, но попадението не бе зачетено, тъй като защитникът извърши нарушение в атака, изблъсквайки прекия си пазач.

В добавеното време Джеси Лингард стреля опасно във вратата, но Поуп отново спаси уверено.

Тази загуба оставя Манчестър Юнатед на 5-ото място с 34 точки, на цели 6 от четвъртия Челси. Бърнли пък излезе на 13-ото място с актив от 30 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти