Сензация в Испания! Третодивизионен тим изхвърли Атлетико Мадрид за Купата

Сензация в Испания! Третодивизионен тим изхвърли Атлетико Мадрид за Купата
Скромният третодивизионен тим Културал Леонеса хвърли бомбата в турнира за Купата на Испания, след като елиминира елитния Атлетико Мадрид още в 1/16-финалите. “Дюшекчиите” отпаднаха след загуба с 1:2 след продължения, като платиха висока цена за подценяването на съперника от долните нива на испанския футбол.
Домакините дадоха заявка, че ще окажат сериозен отпор на именития си съперник още от първата минута на срещата. Първата част завърши без голове, а Културал Леонеса можеше да открие в 55-ата минута, но Бенито, който беше оставен непокрит, не успя да насочи добре топката с глава след центриране в наказателното поле и я прати над гредата. Пет минути по-късно се стигна до откриването на резултата в полза на Атлетико. Жоао Феликс елегантно насочи топката към точката за изпълнение на дузпа, където Анхел Корея с удар с левия крак стреля неспасяемо. Ентусиазмът на домакините не секна, докато Атлетико рязко свали оборотите. Този подход на “дюшекчиите” им изигра лоша шега и в 83-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение. След разбъркване пред вратата на Адан, топката беше насочена към Хулен Кастанеда, който с удар от въздуха с левия крак я прати в мрежата на столичани. Атлетико тръгна напред и минута преди края на редовното време можеше да стигне до победен гол, но две страхотни изяви на вратаря Жифар след удари на Иван Шапонич и Томас Партей запазиха равенството. Така се стигна до продълженията. В тях Атлетико първи стигна до положение, но вездесъщият Жифар отрази удар с глава на Саул Нигес след ъглов удар. В 108-ата минута Културал Леонеса стигна до втори гол във вратата на Атлетико, след като Бенито Аделанта засече с левия крак меко центриране в наказателното поле на Гудино и направи безпомощен Адан. В ответната атака вратарят на домакините Жифар с нова добра намеса след удар на Рикелме съхрани аванса за своя тим. Резултатът се запази до края и така Културал Леонеса си осигури място на 1/8-финалите.
В другите мачове от 1/16-финалите днес отпаднаха още представители на елита. Първият беше Селта, който беше отстранен от Мирандес 1:1 в редовното време и продължения. Домакините поведоха в 28-ата минута с попадение от дузпа на Матеуш Аиаш, но в 73-ата минута Селта изравни чред Пионе Систо.В продълженията Рафиня получи червен картон, а Мирандес право да изпълни дузпа. Алваро Рей я пропусна, но след това Антонио Санчес отбеляза и изпрати тима си напред в турнира.
Елитният Бетис пък напусна след загуба след изпълнение на дузпи от втородивизионния Райо Валекано. Редовното време завърши 1:1, като домакините откриха в 47-ата минута чрез Алехандро Катеня, но Хоакин върна Бетис в мача в 83-ата. В продълженията гостите от Севиля поведоха още в 96-ата минута чрез Лорен Морон и удържаха аванса си до 118-ата минута, когато Андрес Мартин изравни. При дузпите се стигна до 4:2 в полза на Райо и така Бетис приключи участието си.
Напред продължава и Леганес, който надви с 1:0 третодивизионния Ебро с попадение в края на първата част на Джонатан Силва.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти