Дончич ще стартира в Мача на звездите заедно с още двама дебютанти

Дончич ще стартира в Мача на звездите заедно с още двама дебютанти

Лука Дончич ще запише дебют в Мача на звездите, при това като титуляр. Миналата година словенската сензация получи огромен вот от страна на феновете, но останалите фактори - гласовете на медиите и играчите направиха така, че той да не участва в шоуто. Феноменалното му представяне досега през сезона обаче заслужено му отреди място в събитието.

20-годишният европеец е сред титулярите от Западната конференция, където попаднаха още ЛеБрон Джеймс, който ще бъде капитан, Антъни Дейвис, Кауай Ленърд и Джеймс Хардън. Дончич и Хардън ще представят съответно Далас и Хюстън, докато останалите трима ще защитават честта на Лос Анджелис - съответно Лейкърс (Джеймс и Дейвис) и Клипърс (Ленърд).

Подобно на Джеймс, на Изток за втора поредна година Янис Адетокумбо ще бъде капитан. Гръцкото крило на Милуоки събра най-много гласове в конференцията, а като титуляри към него се присъединяват Паскал Сиакам (Торонто), Трей Йънг (Атланта), Кемба Уокър (Бостън) и Джоел Ембийд (Филаделфия). Сиакам и Йънг са дебютанти в звездната надпревара, точно както и Дончич.

Тази година Чикаго е домакин на Звездния уикенд. Програмата в “Юнайтед Сентър” започва още на 14 февруари (петък) и приключва в неделя, на 16 февруари.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти