Стамен Белчев: Арда не е новият Лудогорец, Деян Лозев ще се наложи в Левски (видео)

Наставникът на Арда Стамен Белчев говори пред Sportal.bg в лагера на тима в Белек за амбициите на тима от Кърджали за настоящия сезон, селекцията на отбора, както и бъдещите планове на клуба. Специалистът се върна за кратко и към престоя си на стадион "Българска армия", както и сподели мнението си за предстоящите решителни баражи на националния отбор за класиране на Евро 2020.



"В момента тренировките са тежки, което е нормално за този етап от подготовката. Изкарахме първи лагер в Момчилград, сега сме тук от понеделник. Условията са отлични за работа и съм доволен от старанието на всички играчи до момента. В първата контрола наистина загубихме тежко и резултатът е ужасен, но по-неприятното е, че играта не бе това, което искаме да виждаме от отбора. Имахме видео анализ с момчетата, коментирахме ситуациите, така че се надявам, че сме си извлекли поуките", каза Белчев за загубата с 0:5 от ФК Прищина.

ФК Прищина прегази Арда в Турция (видео + снимки)
ФК Прищина прегази Арда в Турция (видео + снимки)

"По отношение на селекцията няма смяна на политиката. Причината да вимаме българи в момента е, че чуждестранните играчи, които ни предлагат не отговарят на изискванията ни за качество или пък се разминаваме във финансовото договаряне. Затова залагаме на българи, които мисля, че не отстъпват на чужденците. Имахме един играч на проби Съни Нанна, но няма да остане за постоянно и си тръгва още днес. Ако намерим футболисти, които да ни свършат работа, ще вземем още хора", обясни старши треньорът.

Белчев коментира и раздялата с Деян Лозев. Десният бранител, който достигна и до националния отбор премина в тима на Левски и ще защитата синята фланелка през пролетния дял на шампионата. Наставникът е на мнение, че футболистът има всички качества да се наложи на "Герена".

"За мен като треньор не е добре, че основен футболист си тръгва, но от друга страна се радвам за Деян, той направи страхотно израстване и съм сигурен, че с желанието и характера, който има, ще се наложи в Левски и ще помогне на постигането на целите им".

Белчев смята, че клубът трябва да върви стъпка по стъпка към целите си и не мисли, че сравненията с Лудогорец са удачни. Все пак наставникът подчерта, че тимът има високи цели, които постепенно ще следва.

"В Арда не бързаме с развитието си, действаме крачка по крачка. Целта първо бе да влезем в Първа лига - това което се случи. Не трябва да изпреварваме събитията. Сигурен съм, че се движим в правилна посока. Целта в началото на шампионата бе да изградим добър отбор, но сега като имаме шанс да атакуваме първата шестица, ще се опитаме да влезем вътре".

"Нашите ръководители са амбициозни хора, но не искаме да се сравняваме с никого. Не трябва да гледаме Лудогорец или някой друг. Ние трябва да правим крачка след крачка, да постигаме все по-добро класиране и да имаме високи цели, защото без тях всичко е напразно", обясни Стамен.

Белчев заяви, че не е имало вариант да се завърне като наставник на ЦСКА-София, въпреки че на няколко пъти неговото име бе спрягано за повторно назначение на "Армията". Наставникът се върна за кратко към престоя си при "червените", но предпочете да не коментира подробно тази тема.

"Не искам да коментирам смяната ми в ЦСКА. Каквото е било-било, така са преценили от ръководството. Аз работих с цялото си сърце за клуба. След това не е имало вариант да се завърна на "Българска армия", каза бившият наставник на "червените".

Специалистът сподели за финал, че националният отбор има реални шаносве да се класира за Евро 2020 и силно стиска палци на представителния ни тим.

"Надявам се и стискам палци за националния отбор. Всичко може да се случи в първия мач срещу Унгария, така че се надявам стадионът да е пълен и да имаме сериозна подкрепа от страна на публиката. Шансовете ни са добри за класиране. Ще се радвам да участваме на такъв форум, ще бъде голям престиж за България", завърши Белчев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти