Олмо минава прегледи в Лайпциг, ще подпише за пет години

Олмо минава прегледи в Лайпциг, ще подпише за пет години

Испанската перла на Динамо (Загреб) Дани Олмо е пристигнал в Германия и ще премине медицински изследвания, за да може да бъде финализирано преминаването му в РБ Лайпциг. 21-годишният атакуващ футболист премина от Барселона в хърватския гранд още като тийнейджър, а след един сезон в дублиращия тим на “сините” постепенно се наложи като ключова фигура и в първия отбор. Постоянството му в последните сезони напълно очаквано привлече вниманието на множество големи европейски тимове, но изглежда той ще продължи кариерата си в Бундеслигата.

Медиите в Германия съобщават, че Олмо ще подпише петгодишен договор с “червените бикове”, като базовата трансферна сума, която Динамо ще получи е 35 милиона евро, а бонусите могат да донесат на хърватите още около 10 милиона.

Силните игри на Олмо за Динамо му осигуриха и дебют за мъжкия национален отбор на Испания. Талантливият младеж записа първи минути при 7:0 срещу Малта през ноември миналата година, като дори успя да се разпише.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти