Банско е щастлива дестинация за Микаела Шифрин

Банско е щастлива дестинация за Микаела Шифрин
Микаела Шифрин триумфира в спускането в Банско
Микаела Шифрин триумфира в спускането в Банско

Микаела Шифрин е кралицата на алпийските ски, но все още не е сред фаворитките за победи в скоростните дисциплини.


Невероятната американка обаче полага много усилия в тренировките, за да подобри представянето си именно в тях, което се отплати прескъпо в Банско.


 

Шифрин спечели втората победа в кариерата си в спускането именно в родния зимен курорт (общо 64), като предишният й триумф бе през 2017 година. Тя увеличи преднината си в генералното класиране на Световната купа, а на българска земя доказа, че започва да изпълнява плановете си да доминира и в скоростните дисциплини, а не само в техничните.


 

Шифрин развенча конкуренцията на считаните за фаворитки в състезанието Корине Зутер, Естер Ледецка и Никол Шмидхофер. Зутер спечели предишния старт в спускането в Алтенмаркт, което бе и първа нейна победа в Световната купа. Дисциплината напоследък предлага изключителни конкуренция и разнообразие, защото Шифрин е осмата поредна различна победителка - след Рамона Зибенхофер, Стефани Верниер, София Годжа, Мирям Пухнер, Естер Ледецка, Шмидхофер и именно Зутер. 

Швейцарката бе финиширала в топ 5 в седем от последните осем спускания, но в Банско остана 14-а на 2.10 секунди от победителката. Шмидхофер бе единствената пък, която не застана на старта в родния зимен курорт, а иначе всичките й три победи в спускането са постигнати в Лейк Луис.


 

В събота от 10:45 започва другото женско спускане в Банско.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти