Даниел Асенов на финал, италианец спря Боян Асенов (видео + галерия)

Даниел Асенов се класира за финала в категория до 52 килограма на турнира за Купа „Странджа“. Актуалният носител на трофея и многократен европейски шампион победи с 5-0 съдийски гласа американеца Антъни Ерера.

135 Странджа - ден 4

Тайсъна започна предпазливо срещата, като вдигаше темпото с всяка изминала минута. В третия рунд той започна да засипва опонента си с удари, като избягваше неговите с умели ескиважи.

135 Странджа - ден 4

Така на финала утре Даниел ще се бие с

испанеца Габриел Ескобар, от когото загуби мача за златото на Европейските игри в Минск миналото лято, които в мъжкия бокс бяха със статут на континентално първенство.

 

Братът на Даниел – Боян Асенов, обаче падна на полуфинала в категория до 57 килограма. Европейският вицешампион бе победен от италианеца Франческо Маиета с 1-4.

135 Странджа - ден 4

В 18,00 ч. започва втората сесия от полуфиналите, където ще имаме двама представители. Това са Благой Найденов и категория до 81 килограма и Радослав Панталеев (до 91 кг). Симеон Чамов (75) няма да се качи на ринга заради голямата аркада, която получи в четвъртфиналния си сблъсък.

135 Странджа - ден 4

71-вото издание на Купа „Странджа“ се провежда със съдействието на Европейската боксова конфедерация, Министерство на младежта и спорта, Спорт Тото, Платинум Казино и Хотел, Победа АД, Ефбет, Далл Богг, Минерална вода Бачково, Натуралика, парк-хотел Москва, Витоша парк-хотел, ресторант Форест и медиен партньор

sportal.bg

.

135 Странджа - ден 4

Билетите за полуфиналите и утрешните финали са на цена от 10 лева и могат да бъдат закупени на място в залата или онлайн на

besttickets.bg

. Събраните средства ще бъдат използвани като награден фонд за победителите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти