Неяснотата около Левски провали привличането на чешки халф

Неяснотата около Левски провали привличането на чешки халф
"Сините" фенове при Бойко Борисов: Не сме тук, за да защитаваме лицензи! Интересува ни какво става с Левски (видео+галерия)
"Сините" фенове при Бойко Борисов: Не сме тук, за да защитаваме лицензи! Интересува ни какво става с Левски (видео+галерия)

Неясната ситуация около дългосрочното бъдеще на Левски е “замразила” евентуален трансфер на класен халф. “Сините” са водили преговори за привличането на 24-годишния Мартин Хашек от Спарта (Прага), пише “Тема Спорт. В момента обаче преговори с играча не се планират, поне не и докато не се разбере дали Васил Божков ще продължи да издържа клуба.

Мартин Хашек е роден на 3 октомври 1995 година в Либерец. Висок е 181 см. Започва да тренира в местния едноименен клуб, но още като юноша е привлечен от Спарта. Столичният гранд го праща да трупа опит в Пардубице и именно за този клуб той прави професионалния си дебют при мъжете - на 2 август 2014 година. През 2015-а е преотстъпен на Виктория (Жижков), а след това носи екипите на Влашим и Бохемианс. Последният клуб го откупува през лятото на 2017 година. За него Хашек се представя силно (42 шампионатни мача и 6 гола), което кара Спарта да си го откупи в началото на 2019-а. Оттогава той има 43 срещи в местния елит за пражани, в които е реализирал 8 гола. През есента е бил на терена в 16 двубоя, в които се е разписал 5 пъти. От Левски са били склонни да извадят на половин милион евро за привличането му. На “Герена” са смятали, че той е на добра възраст и след два сезона може да се продаде на печалба.

През зимната пауза Левски успя да осъществи три трансфера. Отборът бе подсилен с Деян Лозев от Арда (Кърджали), национала Симеон Славчев и нидерландския офанзивен лахф Стайн Спиерингс. “Сините” привлякоха и 31-годишния вратар Зоран Попович. Неговият договор обаче влиза в сила от лятото - тогава изтича споразумението с настоящия му клуб Цървена звезда.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти