Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Единствената оцеляла шампионка продължава на Australian Open

Единствената оцеляла шампионка продължава на Australian Open

Анжелик Кербер се класира за осминафиналите на Australian Open след победа в три сета над Камила Джорджи - 6:2, 6:7 (4), 6:3. Германката, която триумфира в Мелбърн през 2016 година, единствена от шампионките в турнира продължава напред.

Кербер заложи на типичния си стил от дъното на корта и извлече максимума от огромния брой непредизвикани грешки на Джорджи (65). Въпреки това, мачът можеше да има и друг изход, ако италианката беше запазила концентрацията си в третата част.
В началото поставената под номер 17 в основната схема Кербер започна с пробив на нула, но веднага след това и тя загуби подаването си. Джорджи не спря да пресилва форхендите си и значително улесни задачата на съперничката си. Само в първия сет чаровната италианка направи 8 двойни грешки.

Втората част премина без нито един пробив, а в тайбрека агресивната игра на Джорджи й донесе успех. Италианката продължи да налага високо темпо, но често бъркаше и въпреки че върна пробив при 2:4, още в следващия гейм отново беше пробита и Кербер затвори мача.

Германката вече има 5 победи от 5 мача срещу Джорджи, а в тях е загубила само два сета. Кербер ще играе на осминафиналите в Мелбърн за седми път в последните 8 години, а следващата й противничка е Анастасия Павлюченкова. Рускинята поднесе една от сериозните изненади при жените, като отстрани втората в световната ранглиста Каролина Плишкова.

Павлюченкова ликува на “Род Лейвър Арина” след два тайбрека - 7:6 (4), 7:6 (3). 28-годишната рускиня до момента нямаше победа в шесте си мача срещу Плишкова, но показа здрави нерви в ключовите разигравания и заслужено се класира за втората седмица.

Тийнейджърката Ига Швьонтек отново прикова погледите към себе си, като изхвърли от турнира Дона Векич. 18-годишната полякиня се наложи със 7:5, 6:3 и няма загубен сет от старта на надпреварата. На осминафиналите Швьонтек ще се изправи срещу Анет Контавейт от Естония, която разгроми Белинда Бенчич с 6:0, 6:1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти