Мугуруса напомни за себе си, помете Свитолина за 67 минути

Мугуруса напомни за себе си, помете Свитолина за 67 минути

Бившата №1 в света и носителка на 2 титли от “Големия шлем” Гарбинье Мугуруса записа неочаквано лесна победа срещу поставената под №5 украинка Елина Свитолина в третия кръг на Australian Open. Мугуруса разби съперничката си с 6:1, 6:2 за 67 минути и записа пета победа от 11 мача срещу украинката.

Двубоят започна с размяна на успешни откриващи подавания, но след това испанката направи серия от 5 поредни гейма и набързо взе първия сет. Във втората част Мугуруса реализира пробив в третия гейм и го затвърди за аванс от 3:1.


Веднага след това тя пропусна 5 брейкпойнта в маратонски пети гейм, който Свитолина в крайна сметка успя да измъкне. Украинката обаче не успяваше да създава проблеми на противничката си в сервис-геймовете на Мугуруса, а нов пробив за испанката й позволи да сервира при 5:2 за победата.
Едва тогава Свитолина се сдоби с първите си две точки за пробив в мача - при 15:40, но с четири поредни точки Мугуруса се възползва от първия си мачбол и с най-убедителната си победа от началото на турнира се класира за четвъртия кръг. Там испанката ще срещне №9 в схемата Кики Бертенс (Нидерландия) или Зарина Дияс (Казахстан).
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти