Тръст "Синя България": Няма да допуснем Левски и феновете да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси

Тръст "Синя България": Няма да допуснем Левски и феновете да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси
Тръст "Синя България" излезе с позиция след срещата с министър-председателя на България Бойко Борисов. Както е известно, председателят на сдружението Даниел Стрезов бе един от петимата привържаници на "сините", който бе на среща с Борисов.
Публикуване позицията на тръст "Синя България" без редакторска намеса:

Уважаеми съмишленици и левскари,

В навечерието на поредните турбулентни времена за нашия вековен клуб, целокупната синя общност прояви необходимото търпение и усилие да изслуша двете страни на така назрелия конфликт между Васил Божков в ролята му на собственик на „Нове Холдинг“, „Националната лотария“ и спонсор на ПФК „Левски“ от една страна  и представители на политическия елит от друга. Този конфликт намира пряк израз в предложените промени в законовата уредба за хазарта, които според Васил Божков ще му попречат да продължи да осигурява финансирането на клуба. 

Тръст „Синя България“, в ролята си на миноритарен акционер на ПФК „Левски“ и пряк участник в събитията с гореупоменатите участници, изразява принципната си позиция по следните точки:

–    Приветстваме професионалното управление на „Левски“ в изминалите 11 месеца и всички ръководители, отговорни за това. Изказваме подкрепата си за положения труд и постигнатото преструктуриране на административните и спортно-технически дейности, както и бленувания за всички левскари фокус върху ДЮШ. Въпреки откритото до този момент нежелание за предоставяне на преки доказателства за финансовото състояние на „Левски“, всичко видимо до момента говори за правилната посока, по която нашия клуб е поел в управленската си дейност. Изразяваме своята увереност, че, както вече бе договорено с оперативното ръководство на клуба, ще ни бъде позволено в най-кратки срокове да гарантираме пред левскарската общност верността на изнесените в медийното пространство цифри. 

–    Противопоставяме се остро и категорично на всякакви опити „Левски“ да бъде използван като инструмент за политико-икономически влияния или разменна монета в нечии задкулисни сделки. Няма да допуснем клубът и неговите привърженици да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси.

–    Продължаваме да се борим „Левски“ да бъде придобиван и ръководен по демократичен и прозрачен начин с ясен произход на капиталите и с видими и разпознаваеми собственици, отворени за диалог към най-ценния си актив – собствените си привърженици. Следваме принципите и ценностните устои заложени от самото създаване на Тръст „Синя България“, а именно освобождаването от модела „бащица“ и всички зависимости, произлизащи от него, които не позволяват дългосрочното и устойчиво развитие не само на нашия любим клуб, но и на всички спортни клубове у нас.

–    Уповаваме се единствено и само на върховенството на закона, защото без него демокрация просто няма. Това важи както за прокарването на съмнителни законопроекти с неизяснен, но антиконституционен статут, целящи национализация на частни бизнеси в разрез с всички практиките на Европейския Съюз, така и за личности или фирми със съмнения за ощетяване на данъкоплатците с милиони левове. Във всеки един от случаите има само един изход: спазването на всяка буква от закона.

–    Свидетели сме на унизително и грозно поведение на политическия ни елит спрямо представители на нашата синя общност, много наподобяващи днешното отношение на държавата спрямо „Левски“. Принудени сме в национален ефир да преглъщаме обидни и саркастични подхвърляния, засягащи грамотността или пък далновидността на левскарите за важността на днешните събития. Няма да замълчим и обърнем глава на подобно омерзително поведение от страна на властимащите.

И не на последно място, призоваваме цялата синя общност за обединение в името на „Левски“! Единни в делата, с Левски в сърцата.

С уважение

УС на Тръст „Синя България“

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти