Падерборн 07 се отлепи от дъното след изненадващ триумф

Падерборн 07 се отлепи от дъното след изненадващ триумф
Борещият се за мястото си в елита Падерборн 07 вече не е на последно място в Бундеслигата, след като постигна победа с 2:0 като гост на Фрайбург. По този начин новаците задминаха Фортуна (Дюселдорф), който обаче е с мач по-малко. Другите съперници пред тях в класирането не са далеч, като така Падерборн има големи шансове да се спаси.

Тимът на Фрайбург пропусна своите положения и в края съжаляваше. В последния половин час гостите дори бяха с човек по-малко, но и това не им попречи този следобед.

Падерборн излезе напред в резултата в 48-ата минута чрез бързоногия Кристофър Антуи-Аджей, който излезе едно на едно с вратаря Александер Шволов и промуши кълбото под плонжа му.

В 58-ата Джамилу Колинс получи втори жълт картон и остави отбора си в намален състав. И така обаче Фрайбург не съумя да вкара, а дори допусна още един гол. В 84-ата Абделхамид Сабири реализира от дузпа, отсъдена за дискусионно нарушение на Лукас Хьолер.

Фрайбург е на седма позиция преди останалите мачове от кръга.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти