Лестър игра само едно полувреме срещу Брентфорд, но и така се класира за следващия кръг (видео)

Лестър игра само едно полувреме срещу Брентфорд, но и така се класира за следващия кръг (видео)

Лестър се класира за петия кръг на ФА Къп, след като победи с 1:0 като гост отбора на Брентфорд, който се намира на пето място във временното класиране на Чемпиъншип. "Лисиците" изиграха сравнително добро полувреме и взеха аванс с гол на Келечи Ихеаначо още в четвъртата минута. След почивката обаче тимът на Брендън Роджърс се представи слабо и отстъпи инициативата на домакините, които веднъж удариха гредата, а и една добра намеса на Дани Уорд ги лиши от изравнително попадение, което нямаше да бъде незаслужено. 

Брендън Роджърс направи цели девет промени в своя стартов състав. Единствено Чалар Союнджу и Айосе Перес запазиха местата си. Келечи Ихеаначо стартира на върха на атаката за сметка на контузения голмайстор на отбора Джейми Варди. Касмер Шмайхел, Роберто Перейра и Джеймс Мадисън останаха на пейката за началото. 

Мениджърът на домакините Томас Франк също бе предприел девет корекции. 

Още в четвъртата минута Лестър откри резултата. Денис Прает с много хубав пас от дълбочина изведе Джеймс Джъстин, който веднага центрира отдясно към Ихеаначо. Нападателят засече от няколко метра.

 

В 15-ата минута Люк Дениълс спаси нов опасен удар на Ихеаначо. Постепенно и домакините са поуспокоиха и започнаха да атакуват. Удари на Маркондес и Дервишоглу обаче преминаха встрани от вратата. 

В 33-тата изстрел на Олбрайтън профуча встрани от дясната греда. Минута преди края Лестър пропусна най-добрата възможност да удвои. Този път Перес бе изведен от Ихеаначо, но стреля право в Дениълс, който изби. Олбрайтън опита добавка с глава, но над вратата. 

В началото на второто полувреме домакините наложиха натиск и в 63-тата минута имаха реален шанс да стигнат до изравнително попадение. Центриране на Макпондес отляво бе отклонено леко от Дервишоглу, след което топката срещна далечната греда. След това отбраната на Лестър се справи. До края темпото бе много ниско, а "лисиците" бяха изненадващо пасивни. В 83-тата минута Рачич засече от въздуха центриране от корнер и насочи много добре топката под напречната греда, но Уорд се намеси блестящо и изби. Малко след това Мбеумо прати топката във вратата му, но попадението правилно бе отменено заради засада. До края все пак Лестър задържа аванса си и продължи напред. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички