РБ (Лайпциг) се разтресе във Франкфурт и загуби за първи път от октомври насам

РБ (Лайпциг) се разтресе във Франкфурт и загуби за първи път от октомври насам

Айнтрахт (Франкфурт) победи РБ (Лайпциг) с 2:0 и продължи във възходяща линия след подновяването на сезона в Бундеслигата, грабвайки втори пореден успех през новата година. “Орлите” прекъснаха впечатляващата поредица на съперника от девет мача без загуба и нанесоха на лидерите в класирането първо поражение от октомври насам, давайки шанс на Байерн (Мюнхен) да се доближи само на точка от върха.

Първото полувреме премина изцяло под контрола на Лайпциг - играчите на Юлиан Нагелсман неспирно търсеха гол, като в един момент статистиката за удари към вратата бе 11-0 в тяхна полза. Това обаче не бе достатъчно и двата тима се прибраха в съблекалните на почивката без попадения при резултат 0:0. След обсадата през първото полувреме, домакините нанесоха почти моментален удар през второто полувреме.

В 48-ата минута топката се озова в Алмами Туре на дъгата на наказателното поле, след като се отби в защитник на гостите, а Туре я прати във вратата с красив удар от воле, откривайки както головата си сметка за Франкфурт, така и резултат - 1:0.

Футболистите на Лайпциг продължиха настоятелно да търсят път към вратата на непоклатимия в днешния двубой Кевин Трап, а най-добрата възмоност се откри пред Тимо Вернер. Головият хищник на РБ обаче не реагира достатъчно бързо и от около 3 метра разстояния направи така, че топката се озова в трибуните. В 4-минутното продължение на редовното време всичко бе решено, след като Филип Костич отбеляза за 2:0 след асистенция на Гонсало Пасиенсия, който влезе като резерва, а по-рано днес преподписа с Айнтрахт до 2023 година.

РБ (Лайпциг) остава на върха в класирането с 40 точки, следван от Борусия (Мьонхенгладбах) с 38 и Байерн (Мюнхен) с 36, като баварците имат и мач по-малко. Айнтрахт пък се придвижи до деветата позиция в таблицата с 24 точки.

СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ

ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти