Степан Хиндлиян: Ако Божков има желание да спаси Левски, ще намерим начин без ултиматуми

Степан Хиндлиян говори секунди след извънредното заседание на НКП. Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски заяви, че Повод за срещата на феновете бяха вчерашните разговори с премиера Бойко Борисов и бъдещето на "сините".

"Нищо не е станало днес. Имаше разговор, чуха се мнения. Имаше представители на 25-26 фенски структури. Има в голяма степен единомислие относно позицията. Разбира се, във фен клубовете трябва да си разговарят с членската маса, да я информират и да се вземе решение дали ще застанат зад една обща позиция, или ще се чуят различни гласове".

16 Извънредно събрание на НКП на Левски

"Държим принципна позиция от самото начало. Нали знаете, че има два тима хора. Едните се интересуват как изглеждат, какво ще кажат и как ще ги възприемат други. Другите са принципни и последователни. Изводите оставям на медиите и на хората, които имат достатъчно мозък, за да разсъждават".

"Налага ми се да бъда в медиите всеки ден. Повтарям едно и също, което омръзва на хората. Изчакваме представителите на фен клубовете да информират структурите по места. След това НКП ще си каже окончателната дума. Имаше различни фракции вътре. Вдругиден може да изляза и ще кажа - пет фен клуба са на това мнение, 10 са на друго. В продължение на една седмица седяхме стабилни и монолитни, което беше най-правилната позиция на левскарската общност. Основният извод след срещата при премиера вчера е, че не е точно така".

Тръст "Синя България": Няма да допуснем Левски и феновете да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси
Тръст "Синя България": Няма да допуснем Левски и феновете да бъдат използвани за корпоративен лобизъм или за защита на лични търговски интереси

"Имаше затопляне на позициите и сигнали, че се гледа в една и съща посока. Основният извод от вчера е, че не е точно така. От една седмица НКП в мое лице изразяваше своята позиция, че Левски е политически и икономически заложник. Това е теза, която НКП и Тръст синя България формулира преди повече от пет години. Ситуацията, в която се намира клубът в момента, доказват правотата на тази теза. Казахме, че заставаме зад Левски, защото за нас има разлика. Вчера беше изразено същото мнение в министерски съвет. Там беше потвърдена тезата, че Левски е политически и икономически заложник, но беше изразено мнение, че трябва да се застане твърдо зад собственика.

Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?
Степан Хиндлиян: Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски?

Не влизаме ли в матрицата на политически и икономическите зависимости, ако подкрепим собственика. Левски изглежда стабилизиран. Левски има собственик, който не е парашутист, за разлика от останалите. В същото време този собственик има проблем. Ако застанем зад него, какво подкрепяме? Подкрепяме неговия бизнес интерес".

АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева
АДФИ: Две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лева
16 Извънредно събрание на НКП на Левски

"Левски ще го има винаги. Трябва да се прави тънката разлика за това кои сме ние и какво защитаваме. Който разбира тази разлика - добре. Който не я разбира, си е за негова сметка. Много трудно е да се излезе от тази ситуация. Много трудно е да не бъдем забъркани. Очевидно сме забъркани в тази ситуация и против волята си сме принудени да участваме някъде, където не искаме".

Борисов призова да не се намесва Левски в стряскащия доклад и обяви: Аз съм болен левскар (видео)
Борисов призова да не се намесва Левски в стряскащия доклад и обяви: Аз съм болен левскар (видео)

"Няма да се откажем от принципната си позиция. Ние не сме еднодневки и събирачи на лайкове. Г-н Божков каза и на двете срещи с нас, че ако няма Лотария, няма да има финансиране. По официални данни г-н Божков е най-богатият българин или е от най-богатите българи. Той със сигурност може да намери начин да го направи. Може да му бъде отнет лицензът, но ако има желание и заявяваш, че имаш желание да спасиш Левски, ще намериш начин. Ще даваш по-малко пари, ще намериш хора, които да ти помогнат. Някой иска да ни хвърли в огъня и тук хората трябва да преценят сами за себе си. Понеже ние сме достатъчно диалогични и сме готови да помогнем на Левски, подаваме ръка на г-н Божков и му казваме: “Г-н Божков, дайте да търсим общ вариант и да се разберем”. Няма да се уморя да повтарям тази теза: “Който иска да ходи да се самозапалва пред Министерски съвет - да ходи”. Има хора, които са много емоционални и са на гребена на вълната. Искам да им кажа: “Помислете си!”.

"Задължението на акционера е не да дава пари, а да печели от тях. Г-н Божков може да каже: “Ще давам 500 хиляди, ще намеря още хора, които да дават толкова”. Не мога да бъда в главата на г-н Божков. Той е доказал, че има сериозен интелектуален потенциал. Прави много правилна преценка на едни бъдещи ситуации. 6-8-10 месеца не се срещаше с феновете, но когато усети, че има напрежение, ни потърси. Имаме готовност да подадем ръка и можем да се срещнем отново. Но да седнем и да си говорим като равнопоставени страни, а не да заявяваме позиция - или сте с мен, или няма да има какво да подкрепяте".

Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да издържам Левски, готов съм да остана, но не виждам смисъл (видео)
Божков: Ако одържавят лотарията, не мога да издържам Левски, готов съм да остана, но не виждам смисъл (видео)

"Опитваме се да правим нещо, но в общи линии нещата се извъртат по такъв начин, че накрая сме виновни. Това, което се случва в момента, е огромна игра на нерви. Както е възможно от утре да има нов собственик от типа Бащица, така е възможно и фирмите на г-н Божков да продължат да издържат Левски. Нещата са принципни. Може да се случи абсолютно всичко. Основният проблем е, че има разногласия и левскарската общност не стои монолитна".

Лидер на “Ултрас Левски”: Крайно време е Левски да спре да бъде разменна монета в игри на високо ниво (видео)
Лидер на “Ултрас Левски”: Крайно време е Левски да спре да бъде разменна монета в игри на високо ниво (видео)

"Най-податливите фенове на емоции до голяма степен са в нашата структура. Оставям го на вас да го тълкувате, както искате. Има едно прекрасно събитие в НДК на момчетата от Зона Б18. Свалям им шапка. Тези момчета правят страхотни неща. Моята лична молба е да им се обръща повече внимание".

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти