Леверкузен прескочи Шалке 04 и гледа към ШЛ

Леверкузен прескочи Шалке 04 и гледа към ШЛ
В един от най-отворените откъм положения двубои Байер (Леверкузен) надви Фортуна (Дюселдорф) с 3:0 на свой терен, с което беше сложен край на 19-ия кръг в Бундеслигата. Успехът изкачи домакините до пета позиция, като зона “Шампионска лига” вече е само на 2 точки. Фортуна пък изпраща кръга като последен в класирането, след като преди неговото начало беше пред Падерборн 07.



Мачът на “БайАрена” спокойно можеше да завърши с поне 7-8 отбелязани попадения, но множество пропуски - немалко от тях 100-процентови - доведоха до този краен резултат. Футболистите на двата тима общо отправиха 39 изстрела към вратите, а 14 от тях попаднаха в очертанията им.

Кай Хавертц изведе Леверкузен напред в 40-ата минута след хладнокръвно отиграване с глава след центриране на Карим Белараби. Капитанът Ларс Бендер удвои в 79-ата след ъглов удар, а минута преди края Лукас Аларио вкара дузпа за крайното 3:0.

Към момента само един отбор има по-добра защита от тази на Байер - Борусия (Мьонхенгладбах), но пък тимът на Петер Бос не е толкова убедителен в реализирането на положенията си. В същото време Фортуна е с най-слабата атака с едва 18 гола.


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти