Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Спиращи дъха емоции в Световната купа по ски крос (видео)

Спиращи дъха емоции в Световната купа по ски крос (видео)

Любителите на Световната купа по ски крос изживяха изключително емоционални състезания в неделя в шведския зимен курорт Идре Фьол. При дамите фаворитката на домакините Сандра Наслунд най-накрая спечели по крайно драматичен начин срещу победителката от вчера Фани Смит (Швейцария). При мъжете пък след 9-годишно чакане Даниел Бонакер отново се изкачи на най-високото място на подиума. 

Финалът при дамите се състоеше от Наслунд, Смит и канадското дуо Мариел Томпсън и Британи Фелан. Веднага след началото на състезанието именно двете северноамериканки набраха инерция, но съвсем скоро Наслунд пое водачеството, а плътно зад нея бе Томпсън. Смит отново изпитваше проблеми да направи оптимален старт, но с невероятна техника се добра до изравняване с лидерката. Лека грешка на последното възвишение доведе до загуба на скорост и това позволи на Наслунд да пресече финала първа. Томпсън за малко не падна при един от последните скокове, но се окопити и завърши на трета позиция.


Канадско дуо имаше и в мъжкия финал - Брейди Леман и Кевин Друри се наредиха от германеца Бонакер и швейцареца Райън Регез. И четиримата започнаха добре от самия старт, като канадците се движеха редом до водача Бонакер за доста голяма част от състезанието. В крайна сметка обаче Друри успя да се промъкне до втората позиция, но нямаше късмет да попречи на Бонакер да спечели. Германецът направи далеч по-добър финален скок и избра подходяща състезателна линия, с което заличи предимството на Друри, а фотофинишът го определи за победител. 

Сандра Наслунд и Кевин Друри остават лидери в генералното класиране на Световната купа при жените и мъжете. Следващата спирка на белия керван е във френския зимен курорт в Алпите - Межев.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти