Лион разби последния в Лига 1 (видео)

Лион разби последния в Лига 1 (видео)

Лион постигна убедителен успех с 3:0 над Тулуза при домакинството си от 21-ия кръг на Лига 1. Така тимът удължи серията си от 12 мача без загуба от този съперник, като в послените 4 от тях неизменно е победител. Също така това е шеста поредна победа за ОЛ във всички състезания от началото на годината.

Максуел Корне даде аванс на своя отбор в 29-ата минута, завършвайки с прецизен удар своя солова акция. В 71-ата Муса Дембеле удвои преднината на домакините след добра игра на Марсал, асистирал му за попадението. Крайното 3:0 оформи резервата Карл Токо-Екамби в 77-ата минута, като по този начин той дебютира за “хлапетата” с гол.

С победата днес Лион събра 32 точки и се изкачи на 6-ата позиция на класирането, където Тулуза е на дъното с едва 12 пункта и 12 поредни загуби във всички турнири. Запише ли ново поражение в следващия кръг, отборът ще изравни антирекорда от 12 поредни такива във френския елит, който е притежание на СА Париж от сезон 1933/34.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти