Доналд Тръмп, киното и музикалният бизнес се присъединиха към тъгата по Брайънт

Скръбната вест за трагичната смърт на баскетболната легенда Коби Брайънт и трима негови спътници бързо се разпространи по света и предизвика съболезнованията не само на спортния свят, но също и на политическия, музикалния, литературния и този на киното.

Ужасна трагедия разтърси спорта - великият Коби Брайънт загина в катастрофа
Ужасна трагедия разтърси спорта - великият Коби Брайънт загина в катастрофа

Доналд Тръмп - президентът на САЩ, откъдето е родом Брайънт, написа в Туитър: “Вестите гласят, че великият баскетболист Коби Брайънт и трима други са загинали в катастрофа с хеликоптер в Калифорния. Това са ужасни новини!”

“Сърцето ми е напълно разбито и нямам думи. Изпращам цялата си любов на Ванеса (неговата съпруга - б.р.), децата им и на останалите въвлечени семейства”, публикува известната американска певица Фърги, жителка на Лос Анджелис, където направи кариера Брайънт.

От престижните награди за кино “Златен глобус” пък качиха снимка на бившия баскетболист, добавяйки: “Почивай в мир”.

“Светът днес загуби един гигант. Почивай в мир, Коби Брайънт. Молитвите ми са и за останалите пасажери, които загубихме, и техните семейства”, написа певецът и музикален продуцент Фарел Уилямс.

“Почивай в мир, Коби - герой на мнозина, включително и на внука ми. Изключителен атлет, винаги мил с мен и моето семейство. Дълбоки съболезнования за неговото семейство”, добави актрисата Упи Голдбърг.

Всеизвестният бразилски писател Пауло Коелю пък публикува скрийншот как двамата обсъждат да напишат обща книга. “Ти беше повече от велик играч, скъпи Коби Брайънт. Научих много от досега ми с теб. Сега ще изтрия черновата - тази книга вече загуби своя смисъл”, написа към снимката романистът.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти