В Далас вадят от употреба №24 в почит на Коби

В Далас вадят от употреба №24 в почит на Коби

Далас Маверикс са първият отбор, който официално вади от употреба №24 в почит на Коби Брайънт. Веднага след шокиращата новина за смъртта на легендата, част от активните играчи в НБА призоваха №24 да бъде “замразен” от абсолютно всички отбори в Лигата, а първи това направиха Маверикс, като Марк Кюбан потвърди този ход.

“Шокирани и натъжени сме от ужасяващата новина за смъртта на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Коби беше посланик на нашата игра, легенда и глобална икона. Отвъд всичко това обаче бе обичащ баща, чието наследство се простира отвъд баскетбола и нашата организация взе решение, че никой повече няма да носи №24 в Далас”, написа Кюбън.

Ужасна трагедия разтърси спорта - великият Коби Брайънт загина в катастрофа
Ужасна трагедия разтърси спорта - великият Коби Брайънт загина в катастрофа

В момента в състава на Маверикс никой не играе с въпросния номер на екипа.

Брайънт, известен с прякора "Черната мамба", изкара цялата си 20-годишна състезателна кариера в Лос Анджелис Лейкърс, която прекрати през 2016 година. Той играеше с номерата 8 и 24.

Коби записа 18 участия в Мача на звездите, а през 2008 година беше избран за най-полезен играч (МВП) на лигата. На международно ниво той спечели две олимпийски титли със САЩ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти