Коби Брайънт ще бъде приет в "Залата на славата" още тази година

Коби Брайънт ще бъде приет в "Залата на славата" още тази година

Коби Брайънт ще бъде приет в "Залата на славата" на Националната баскетболна асоциация в Спрингфийлд, Масачузетс още през тази година, съобщи журналистът Шамс Чарания от сайта "The Athletic", цитирайки председателя на Борда на управителите на "залата" Джери Коланджело.

41 IN MEMORIAM: Коби Брайънт (1978-2020)

"Коби ще бъде приет още при първото гласуване. Очаквам това да бъде най-знаменитата година за "Залата на славата", тъй като в този клас са още Тим Дънкан и Кевин Гарнет. Коби ще почетен по начина, по който заслужава", каза Коланджело.

41 IN MEMORIAM: Коби Брайънт (1978-2020)

Коби Брайънт загина в неделя в катастрофа с хеликоптер в покрайнините на Лос Анджелис заедно с 13-годишната си дъщеря и още седем души. Той бе 41-годишен. В края на 2019 година Брайънт бе номиниран сред кандидатите за място в "Залата на славата" през 2020 година.

41 IN MEMORIAM: Коби Брайънт (1978-2020)

Освен имената на Дънкан и Гарнет, в списъка личат и тези на Крис Бош, Шон Мериън, Майкъл Финли, Марк Ийтън, Бък Уилямс, Тони Кукоч, Беки Хамън, Суин Кеш и Тамика Кечингс. Имената на финалистите за място в "Залата на славата" ще бъдат обявени на 14 февруари по време на "Звездния уикенд", а кои от тях ще получат място в пантеона на баскетболното величие ще стане ясно в началото на април. Тържествената церемония е предвидена за 29 август 2020 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти