5 имена спрягани за селекционер на националния отбор, почти сигурно ще бъде българин

5 имена спрягани за селекционер на националния отбор, почти сигурно ще бъде българин

Новият селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол ще стане известен след средата на март. Това разкри един от силните хора във федерацията Борислав Кьосев пред "България Днес".

Заместникът на Силвано Пранди ще бъде обсъждан след Общото изборно събрание. Вотът за нов президент и ръководство ще се състои на 13 март.
"Много е важно, преди новият треньор да бъде назначен, да се изчистят нещата в управлението и да се структурира федерацията - обясни Борислав Кьосев. - Сега и да назначим някого, няма смисъл."
Шефовете на волейбола ще трябва да решат какви задачи да поставят на новия селекционер.
"Дали ще правим подмладяване в периода на 4-годишния цикъл, или ще търсим резултати в Лигата на нациите - запита се Борислав Кьосев. - Важното е да предоставим параметри на кандидатите и на тази база те да изготвят своето виждане."
Мартин Стоев: На конкурс никога не бих се явил! Конкурсите са за красота… (видео)
Мартин Стоев: На конкурс никога не бих се явил! Конкурсите са за красота… (видео)
Николай Желязков пред Sportal TV: С удоволствие бих водил националния отбор на България (видео)
Борислав Кьосев загатна пет имена. От тях най-вероятно ще бъде селектиран новият треньор. Сред тях са двамата фаворити, които бяха спрягани усилено през последните дни за поста - Николай Желязков и Мартин Стоев.
"Освен тях Пламен Христов работи много добре. Найден Найденов вече се е доказал като успешен селекционер. Пламен Константинов има потенциал и не е за пренебрегване - допълни Борислав Кьосев. - Ще разговаряме с тях и ще видим какво ще предложат."

Кьосев загатна, че федерацията ще упражнява контрол върху работата на селекционера.

"Ние даваме кредит на доверие, но треньорът трябва да се отчита и да съгласува състава на разширения национален отбор - допълни легендарният волейболист. - Ако няма комуникация, може да има пагубни последствия. Лятото имаше период, в който нямахме диалог с Пранди. Видяхте какво стана. Ако по-рано се беше докладвал проблемът с освободените волейболисти, можеше да има друго решение.
Огнян Георгиев, "България Днес"
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти