Докато се подготвя на Белмекен, Кубрат Пулев използва времето и за равносметка. Оказва се, че след единствената загуба в кариерата му на професионалния ринг, приятелският кръг около боксьора рязко се е свил.

"Не съжалявам. Даже напротив. Благодаря на Господ, че ми показа кои са истинските хора край мен“, връща се назад във времето Кобрата пред bTV.

 

 

Той е силно критичен към себе си и за начина, по който е провел двубоя срещу Владимир Кличко на 14 ноември 2014 г. в Хамбург.

"Бях глупав и зелен. Нямах никой край себе си, който да ме научи. Не знаех основни неща. Кличко въртеше страхотни номера, мачът дори се отложи веднъж. Просто бях млад, много подготвен и силен, но нямах абсолютно никаква стратегия“, разказва Пулев, който всеки момент очаква да постигне договорка с Антъни Джошуа за мач между тях за световната титла.

"Джошуа е силен, експлозивен, с много тежък удар. Знаем неговите силни страни. Но и аз съм силен, боксирам се с голяма доза интелект“, коментира Кобрата, който за трети път в кариерата си при професионалистите е със статут на задължителен претендент за световната титла, версия Международна боксова федерация IBF.

Пулев ще остане на Белмекен до първата седмица на февруари, след което ще се насочи или към Германия за нов тренировъчен лагер, или към САЩ.

btvnovinite.bg