Последният в Бундеслигата се раздели с треньора си

Последният в Бундеслигата се раздели с треньора си

Намиращият се на последното 18-о място в Бундеслигата отбор на Фортуна (Дюселдорф) прекрати отношенията си с треньора Фридхелм Функел, съобщава ДПА.

66-годишният Функел напуска поста си, след като отборът претърпя две поредни поражения и се закотви на дъното на класирането след зимната пауза. Уве Рьослер, който е бивш футболист на Манчестър Сити и Саутхамптън, а също така е бил мениджър на Уигън и Лийдс, ще поеме отбора до няколко часа с желанието да обърне съдбата в полза на червено-белите от Дюселдорф.

Иначе Функел се радваше на огромна популярност сред местната общност и феновете, след като пое отбора от Дюселсдорф през амрт 2016-а година и успя да го спаси от изпадане от Втора в Трета лига.

 

През 2018-а година той направи отбора фаворит за промоция, която в последствие спечели. Отгоре на всичко, в първия сезон в елита на германския футбол тимът завърши на 10-о място. Преди месец той дори поднови договора си до юни 2021-а година и всички смятаха, че тимът ще бъде спасен. Но нещата се усложниха с някои нелепо загубени мачове, а Фортуна има 18 отбелязани гола в 19 мача. Следващата им среща е в събота с Айнтрахт (Франкфурт).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти