Тийм: Рафа е един от най-великите, трябва ти и малко късмет, за да го победиш

Тийм: Рафа е един от най-великите, трябва ти и малко късмет, за да го победиш

Доминик Тийм постигна една от най-големите победи в кариерата си досега. Поставеният под №5 австриец надви световния №1 Рафаел Надал след три тайбрека със 7:6 (3), 7:6 (4), 4:6, 7:6 (6) и за първи път се класира на 1/2-финалите на Australian Open, а негов противник за място на финала ще бъде германецът Александър Зверев.

Вдъхновен Тийм изхвърли Надал от Australian Open
Вдъхновен Тийм изхвърли Надал от Australian Open
“В първия сет имах достатъчно късмет да направя рибрейк за 4:5, защото той сервираше за частта. Във втория сет ситуацията беше същата, само че той ме проби малко по-рано. И в двата тайбрека играх много добре. Мисля, че мачът като цяло беше на много добро ниво. Мисля, че и двамата бяхме в страхотна форма. Вече бяхме изиграли един епичен мач в Ню Йорк преди 2 години, а днес чувствах, че имам късмет в правилните моменти. Мрежата наистина беше на моя страна. Но имаш нужда от това, защото той е един от най-великите за всички времена, една от най-големите легенди, които този спорт е имал, така че ти трябва и малко късмет, за да го победиш.

В началото на четвъртия сет просто исках да остана в мача. После реализирах пробива и сервирах страхотно, а когато резултатът стана 5:4, това бе специална ситуация за мен - да сервирам за първия ми полуфинал на Australian Open срещу Рафа. Трудна ситуация от психологическа гредна точка, в която не успях да се справя добре, но после пак обърнах нещата в моя полза в тайбрека. Всеки има своите демони на корта. Сервирайки за мача, просто започнах да прибързвам, промених малко тактиката, която следвах в целия мач и това беше погрешно. След 5:5 срещу Рафа беше турдно, започваш от нулата, но такъв е тенисът, попадаш в такива ситуации в почти всеки мач и съм много щастлив, че спечелих третия тайбрек, защото иначе сега щяхме да сме в петия сет.

В момента се чувствам добре физически (след този изтощителен 4-часов мач - б.р.). Изпълнен съм с адреналин и радостни усещания, но ще видим как ще се чувствам утре”, коментира след мача Тийм.

Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти