Павел Колев: Левски е заплашен с отнемане на три точки

Павел Колев: Левски е заплашен с отнемане на три точки

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев говори относно информациите, че клубът е заплашен с отнемане на 3 точки от своя актив заради неплатени задължения. Той потвърди за опасността, но успокои "сините" фенове, че става дума за 30 хиляди евро, които трябва да се платят до 5 февруари.

"Краткият отговор на този въпрос е да, Левски е заплашен с отнемане на 3 точки. Върви една дисциплинарна процедура, която вече е активирана от страна на футболния съюз, която е описана от глава осма от Дисциплинарния правилник, от член 65 до член 68, 69 включително.

Процедурата е ясна. Става дума за задължение към една агенция, която е посредничила за трансферите на Алфонсо Фигередо и Фелипе Нашименто през 2018-а година. Осъдителната присъда в спортния арбитражен съд в Лозана е от края на 2018-а година, тоест преди моето идване в клуба. За не толкова високата сума от 30 хиляди евро, 10 хиляди са по единия трансфер, 20 хиляди по другия", каза Колев пред dsport.bg.

"Нещата са под контрол от гледна точка на това, че се съмнявам да бъда допуснато Левски да загуби 3 точки от актива си заради тази сума. Това би означавало да се хвърли на вятъра един положен труд от много хора в първите 6 месеца на този сезон.

Информациите, които се появяват за самия казус са абсурдни, нямат нищо общо с истината. Сумата е 30 хиляди евро, и съдебни разноски, които Левски ще трябва да поеме. В постоянна комуникация сме с БФС, известени сме с писма за тази процедура, доскоро бяхме в контакт и с представителите на агенцията. Бяхме постигнали договорка за разсрочено плащане, а след това плащането бе спряно от собствениците. Това е отговорът защо не е платено до този момент. Собствениците са преценили, че има други приоритети. Сега като имаме краен срок, който е 5 февруари, предполагам, че тази сума ще бъде платена, защото това, което следва - ако не платим до 5 февруари следва санкция от Дисциплинарната комисия, отнемане на 3 точки, след което ако няма ново плащане в следващите 7 дни, следва понижаване в по-долно ниво на първенството, изваждане от групата и изпращане във Втора лига. За мен това е невъзможно да се стигне до такъв сценарий. Надявам се, че всичко ще бъде наред през следващата седмица и това задължение ще бъде погасено, както и много други", добави той.

Относно ситуацията в клуба с оглед на последните събития, свързани с благодетеля Васил Божков, Колев коментира:

"Левски в момента, администрацията на Левски функционира нормално, първият отбор се готви в Турция, изигра първата си контрола. Вчера имаше лицензионен семинар. Това е някаква квази журналистика, която не разбирам (информациите, че клубът не е имал представители на семинара б.р.). Левски имаше двама представители на този семинар. Запознати сме с изискванията и продължаваме по план, подготвяме се за началото на пролетния полусезон.

Надявам се, няма как да отговоря на този въпрос директно, защото по всяка вероятност би прозвучало като безпочвен оптимизъм. Каквото зависи от нас, ние ще го направим, така че Левски да започне нормално пролетния полусезон, дай Боже и да го завърши. Отборът се готви нормално под ръководството на Петър Хубчев, проведе добра първа фаза на подготовката, започна втората.

От тази гледна точка основания за притеснения няма, другото вече е въпрос на неща, които не са от моята компетенция. В момента важно е да бъдат осигурени финанси, за да работи нормално Левски, ще видим как ще се развият нещата, трудно е да се прогнозира. Ние в администрацията на Левски сме спокойни, опитваме да си вършим работата по възможно най-добрия начин, въпреки обстоятелствата. Това не са неща, които зависят от нас", каза още Колев.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти