Още един от фаворитите е аут от Купата на краля

Още един от фаворитите е аут от Купата на краля

Втородивизионният Мирандес поднесе поредната сензация в турнира за Купата на краля. Тимът от Северна Испания, който е в средата на класирането на Сегунда дивисион, изхвърли от надпреварата Севиля. Андалусийци загубиха с 1:3 и станаха вторият фаворит, който отпада от състезанието. Преди седмица Атлетико Мадрид се провали още на 1/16-финалите срещу Културал Леонеса. 

Още до почивката два гола на Матеус осигуриха добър аванс на Мирандес. В началото на втората част домакините пропуснаха дузпа, но в 85-ата минута вкараха трето попадение, дело на Алваро Рей. Нолито в последните секунди само оформи крайния резултат.
Мирандес показа, че се намира в отлична форма, за което говори и серията на тима от 5 мача без загуба във второто ниво на испанския футбол. В 8-ата минута защитата на Севиля не изчисти добре топката от наказателното поле и тя стигна до Метеус, който без забавяне я прати в мрежата. В 28-ата Неманя Гудел стреля опасно от фаул, но стражът на Мирандес изби в корнер, а в 30-ата Евер Банега подари топката на Матеус, той напредна и с мощен шут покачи на 2:0. Рикошет от главата на Гудел също помогна за гола.

Гостите не знаеха как да отвърнат и в началото на второто полувреме сътвориха нова глупост. Този път Диого Карлош извърши ненужно нарушение в наказателното поле, но Томаш Вацлик спаси дузпата, изпълнена от Алваро Пеня.

Пет минути преди края на редовното време Алваро Рей се разходи между няколко бранители на Севиля и от втория опит прати топката в мрежата. В самия край на мача Нолито се възползва от подаване на Оливер Торес и вкара единствения гол за андалусийци.

Мирандес е на четвъртфиналите в турнира за трети път в историята си и е единственият извън Ла Лига, който продължава напред. 

Купа на краля, 1/8-финали:

МИРАНДЕС - СЕВИЛЯ 3:1 (2:0)

1:0

Матеус (7)

2:0

Матеус (30)

3:0

А. Рей (85)

3:1

Нолито (90)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички