Божков извежда и семейството си от България?

Божков извежда и семейството си от България?

Васил Божков не се страхува, но няма да се прибере в България. Той дори смятал да изведе и близките си от страната и напомни за ареста на жена му. От прокуратурата вчера официално заявиха, че не е била арестувана, но в телефонно интервю за “Здравей, България” той попита какво тогава означава едната нощ в ареста, която е прекарала.

“На разположение съм. Къде съм не е най-важното”, така бизнесменът и благодетел на Левски отрече информацията да се намира в Дубай. Той разкри, че не е знаел за спецакцията, организирана в София, при която бяха проверени няколко офиса на бизнесмена.

Той опроверга и твърденията, че е предлагал подкул на членове на Комисията по хазарта. Припомняме ви, че вчера на специален брифинг бе заявено, че бизнесменът е предлагал дар от 10 000 лв. на лице от Комисията.

Хазартният бос обясни отново, че според него всичко е злостна атака и прокурори ей така хвърлят твърдения.

По отношение на думите на главния прокурар Иван Гешев, че е готов да му осигури психологическа помощ, Божков заяви, че го е страх от тази помощ.

“Нали знаете в какво се изразява – осем месеца в арест, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста мисля, че не е много здравословно“, каза бизнесменът.

Той изрази разочарованието във връзка с иззетите артефакти и картини от негов имот и заяви, че държавата няма как да ги съхранява.

“Не му прави чест на г-н Гешев да ме свързва с всякакви криминални типове и да говори, че съм ограбил българското семейство“, коментира още Божков пред NOVA и обясни, че е на разположение да окаже съдействие на властите, но никой не го е търсил. По думите му, само журналисти и приятели са му са се обаждали.

Бизнесменът отново заяви, че се чуди защо е виновен, при положение, че е платил всички данъци.

“Никой не каза, че компаниите ми са внесли над 500 милиона в хазната. Посъветвах Гешев да не бърка търговския закон с наказателния”, коментира Божков.

Докато разговорът с Божков по телефона се водеше, в студиото на “Здравей България“ влезе и Цветомир Найденов – единият от хората, благодарение на които стана известен факт за огромните финансови задължения. Божков поиска да остане на телефона, докато Найденов е в студиото и водещите му разрешиха, но двамата така и не влязоха в разговор. Найденов обаче отправи тежки обвинения, заявявайки че “Васил Божков е сериен изнасилвач! Един от най-големите в България. Изнасилил е стотици жени, включително и непълнолетни.”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти