Световни звезди в бойните спортове пристигат у нас за SENSHI 5

Световни звезди в бойните спортове пристигат у нас за SENSHI 5

Световни звезди в бойните спортове и изкуства ще пристигнат в България за петото издание на SENSHI. Очакваното с огромен интерес бойно шоу е на 22-ри февруари в Двореца на културата и спорта във Варна. Този път сред почетните гости са три холандски кикбокс величия – четирикратните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният първенец на К-1 Петер Артс.

Към тях ще се присъедини и генералният секретар на най-голямата киокушин организация KWU (б.р. – Световният киокушин съюз) Шихан Александър Пичкунов. Легендарният боец има финал на световните серии Гран При по К-1 през 2007 и 2008 година. Освен това е и бронзов медалист от Световното първенство по карате киокушин през 1999 г. в абсолютна категория, сребърен медалист от първенството на Русия по киокушин през 2004 и победител в купата на Русия по киокушин от 2001.

Специалните гости ще влязат и в една важна роля по време на SENSHI – те ще бъдат рефери на някои от битките. Шихан Рамил Габасов, който е член на Борда на Световния Киокушин Съюз (KWU) и председател на Руския съюз по бойни изкуства, също ще изгледа на живо 9-те битки от предстоящото SENSHI.

Непосредствено преди бойното шоу - от 20-ти до 21-ви февруари, легендите ще се включат в Международен семинар за инструктори, състезатели и съдии, който ще се проведе във Варна. Той ще бъде по правилата на Професионалната лига на  Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Именно Професионалната лига е автор на правилника KWU SENSHI, който се играе единствено на ринга на галата и гарантира класни битки. Мисията зад създаването му е да възроди най-старите правила в киокушин, от които произлизат много бойни стилове и техните правилници, сред които и дисциплината К-1. 

Обучението ще водят Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт, Шихан Рамил Габасов, Шихан Александър Пичкунов, както и българското участие от страна на Шихан Иво Каменов – изпълнителен директор на Професионалната лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, и Шихан Асен Асенов – член на УС на Българската карате киокушин федерация и първият златен медалист от Европейско първенство по киокушин за България.

Успешно преминалите обучението ще получат и диплома.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти