Потвърдено: Херта мина 100 млн. евро за трансфери

Потвърдено: Херта мина 100 млн. евро за трансфери

Херта (Берлин) потвърди две сделки днес - една входяща, и една изходяща. “Старата дама” се подсилва с Матеус Куня от РБ (Лайпциг), а в същото време се разделя с Дейви Зелке, който се завръща във Вердер (Бремен). За бразилеца Куня столичани ще платят 15-20 млн. евро, a Зелке отива в Бремен под наем с клауза за задължително откупуване през лятото на 2021 г.

За Херта това е трети нов футболист в рамките на последните дни. Тимът на Юрген Клинсман вече взе Люка Тусар от Лион и Кшищоф Пьонтек от Милан за общо 52 млн. евро. Малко преди това клубът плати и 11 млн. евро на Щутгарт за Сантиаго Аскасибар. През лятото Херта даде и 20 млн. евро за Доди Лукебакио - рекорден трансфер за клуба към момента, с което вече надхвърли 100 млн. евро за нови, включвайки и сумите за други играчи.

20-годишният Куня играе като крило и има сезон и половина зад гърба си в Бундеслигата. Представянето му в първенството не е толкова впечатляващо, но за сметка на това той прикова вниманието към себе си през миналата година, когато вкра 6 гола в 12 мача за Лайпциг в евротурнирите.

Фланговият футболист е юноша на Коритиба, а в Европа се появи на картата в швейцарския Сион, където се разписа 10 пъти в 33 мача през сезон 2017/2018. Веднага след това богаташите от Лайпциг платиха около 15 милиона за него.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти