Рен надви Нант в страхотен трилър

Рен надви Нант в страхотен трилър

Отборът на Рен постигна изключително драматична победа с 3:2 над Нант в срещата между двата тима от 22-ия кръг на Лига 1 на Франция. Двата тима си стретнаха страхотен трилър, а домакините стигнаха до успеха с два гола в добавеното време. “Канарчетата” на два пъти повеждаха в резултата, но накрая си тръгнаха разочаровани от “Роазон Парк”. Първото полувреме двата тима не успяха да си отбележат, но за сметка на това втората част бе изключително вълнуваща

Резултатът бе открит в 47-ата минута, когато при едно центриране от корнер се стигна до разбъркване в наказателното поле и Дамиен Да Силва прати топката в собствената си врата за 0:1.

В 71-ата минута Рен получи дузпа в своя полза. Мбайе Нианг не успя да отбележи от бялата точка, като ударът му бе спасен от вратаря, но Рафиня бе достатъчно съобразителен да притича и да довкара за 1:1.

Нант обаче отново излезе напред в резултата в 80-ата минута, когато Моузес Симон поулчи пас около дузпата, елеганто елиминира прекия си пазач и отблизо вкара за 1:2.

Домакините обаче не се предадоха и успяха да стигнат до ново изравняване в 5-ата минута на добавеното време, когато Бенжамен Буриго получи пас на границата на наказателното поле и с удар по земя вкара за 2:2.

Съдията обаче не свири край на мача, а пусна още няколко минути, в които падан и трети гол за Рен. В 98-ата минута Нианг бе намерен в пеналта и отправи удар, който бе спасен от вратаря, но притичалият Рафиня отблизо отбеляаз за 3:2.

За да бъде драмата пълна, първоначално попадението не бе зачетено. Впоследствие реферът Беноа Мило реши да прегледа ситуацията с ВАР и прецени, че засада няма и голът бе признат.

С тази победа Рен събра актив от 40 точки и държи здраво 3-ото място в класирането. нант пък остава на 6-ата позиция с 32 точки.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА


КЛАСИРАНЕ


ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти