Херта гледа към върха, но преди това има по-важна задача

Херта гледа към върха, но преди това има по-важна задача

Херта (Берлин) вече хвърли над 100 млн. евро за нови футболисти от лятото насам в стремежа си да се превърне във водещ клуб в германския футбол, но преди това има друга важна задача - да запази мястото си в елита. В петък вечер столичани направиха 0:0 с Шалке 04 и не е далеч от зоната на изпадащите.


“Приоритетът ни сега е да не изпаднем. За тази цел трябва бързо да започнем да се изкачваме в класирането”, заяви наставникът Юрген Клинсман.

Само в рамките на няколко дни клубът плати 67 млн. евро за Кшищоф Пьонтек от Милан, Матеус Куня от РБ (Лайпциг) и Люка Тусар от Лион. Планът е до няколко години Херта да стане фактор и да се бори за титлата наред с Байерн (Мюнхен).

“След това трябва да въодушевим футболистите и да им обясним какво искаме от тях занапред. За да разберем те как виждат себе си в нашия проект и дали наистина искат да са част от него”, добави Клинсман.

Херта разполага с толкова средства, след като новият акционер Ларс Виндхорст придоби 49,9% от акциите. Той развива инвестиционен бизнес и един от най-богатите хора в страната.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти