Два гола с глава на Рюдигер осигуриха точка на Челси срещу Лестър (видео)

Два гола с глава на Рюдигер осигуриха точка на Челси срещу Лестър (видео)

Челси си тръгна с точка от гостуването на Лестър, след като на два пъти Рюдигер се разписа с глава. Срещата завърши 2:2, а “лисиците” пропуснаха няколко възможности да стигнат до победата в последната част на двубоя. Рюдигер откри резултата в началото на втората част и изравни за 2:2 в 71-ата минута. Барнс и Чилуел се разписаха за домакините, които за кратко водеха в средата на първото полувреме.

След равенството Лестър остана на трето място в класирането, на две точки зад Манчестър Юнайтед. Лондончани пък имат преднина от седем точки пред Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Уулвс.

Лестър допусна да бъде притиснат от Челси в началото на двубоя. Тимът на Лампард започна силно, пресираше съперника и владееше топката в големи периоди. Лондончани стигаха до ситуации пред вратата на “лисиците”, но последното подаване или удар липсваха. В петата минута Хъдсън-Одой получи топката на добра позиция на границата на наказателното поле, но се размина с нея.

Гостите бяха подложени на натиск, но като цяло защитата на Лестър успя да се справи. Играчите на Челси имаха претенции за дузпа, след като Ейбрахам падна в наказателното поле в 20-ата минута. Съдията нямаше намерение да отсъжда нарушение, но въпреки това ситуацията бе разгледана с ВАР и решението бе потвърдено.

От средата на първата част “лисиците” започнаха по-често да играят в половината на съперника и стигнаха до първата си голова ситуация. Перес отклони към Варди, който имаше време и пространство, но Кабайеро излезе и успя да отрази удара. По-късно шанс се откри пред Барнс, но той стреля на вратата. Чилуел също прати топката извън очертанията с удар от въздуха. В края на първото полувреме лондончани имаха шанс да открият, но намеса на Еванс блокира опита на Маунт да стреля.

След почивката започнаха да падат голове. В самото начало на втората част Челси поведе. След ъглов удар Рюдигер надскочи Чилуел и Чудхури и насочи топката ниско покрай Шмайхел. Преднината на лондончани не се задържа дълго, тъй като в 54-ата минута Харви Барнс изравни. Негов изстрел се отклони в крака на Джеймс и не остави шансове на Кабайеро.

Лестър сериозно вдигна темпото още след получения гол и продължи да го поддържа и след изравняването. Бен Чилуел изведе “лисиците” напред в 64-ата минута. Попадението дойде след грешка на Кабайеро. Вратарят излезе извън наказателното си поле да гони една топка, но не стигна до нея. Тилеманс центрира и намери Чилуел, който насочи кълбото към мрежата, а Кабайеро не успя да се върне достатъчно бързо.

Защитата на домакините обаче за втори път в мача изпусна Рюдигер след центриране и бранителят отново с глава се разписа. Този път германецът прехвърли Шмайхел и изравни резултата. След това развитие Лестър пак се хвърли в атаки. Джони Еванс имаше отличен шанс за гол, след като стреля с глава от прекрасна позиция, но топката мина встрани от вратата. Десет минути преди края Варди направи голям пропуск и малко по-късно бе сменен. Голмайсторът на тима бе изведен от Перес сам срещу Кабайеро, но стреля покрай вратата.

ЛЕСТЪР - ЧЕЛСИ 2:2
0:1 - Рюдигер (47)
1:1 - Барнс (54)
2:1 - Чилуел (64)
2:2 - Рюдигер (71)
 
СТАТИСТИКА
КЛАСИРАНЕ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти