Ериксен посрещнал Моуриньо с решението си да напусне

Ериксен посрещнал Моуриньо с решението си да напусне

Доскорошният футболист на Тотнъм Кристиан Ериксен е бил искрен с Жозе Моуриньо още в първия им разговор след идването на мениджъра в клуба. Датският полузащитник беше продаден на Интер, тъй като беше взел решение да не подписва нов договор. Така “шпорите” бяха напът да го изпуснат със свободен трансфер. Специалния пое Тотнъм на 20 ноември.

“Още в първия ми ден в клуба Кристиан ми сподели, че няма да преподпише и да не се опитвам да го разубедя, защото няма никакъв шанс. Досега не съм казвал това, защото така се бяхме разбрали с него”, разкри Моу.

“След това аз и президентът Даниел Леви трябваше по елегантен начин да се справим с реалността - продължи мениджърът. - Аз да имам в тима си футболист без мотивация, а Леви да реагира от гледна точка на бизнеса. От този момент нататък аз се опитвах да градя отбор без Ериксен. Това беше и причината да не разчитам толкова много на него. В същото време той е голям професионалист и се радва на уважението на своите съотборници. До последния ден Ериксен се опитваше да помогне, макар налице да беше този лимит в изявите му. В определени двубои се усещаше, че това не е Кристиан.”

Английският клуб получи 20 млн. евро за халфа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти