Сасуоло удари Рома за историческа победа в епичен мач (видео)

Отборът на Сасуоло постигна впечатляващ успех с 4:2 при домакинството си на Рома в късния двубой от съботната програма на Серия “А”. Това е и първа победа за “неровердите” срещу този съперник. В предишните 13 мача помежду им “вълците” имаха 8 успеха и 5 равенства.

Още в 7-ата минута Филип Джуричич изведе Франческо Капуто на добра позиция, а нападателят финтира Джанлука Манчини и прати топката покрай Пау Лопес за 1:0. В 16-ата Сасуоло организира поредната си добра атака, която беше успешно завършена от Капуто за втория му гол в мача. В 26-ата пък Джуричич също се разписа, прокарвайки топката между краката на безпомощния Лопес. Така за първи път от септември 2012 г. римляните губеха шампионатен мач с 0:3 на почивката, като предишният случай беше срещу Ювентус.

Рома започна втората част по-добре и това си пролича в 55-ата минута, когато Един Джеко засече центриране на Лоренцо Пелегрини за 10-ото си попадение през сезона, присъединявайки се в "Клуб 100" на отбора в голово отношение. За италианския национал пък това беше 8-а асистенция за тази кампания. В 69-ата минута обаче именно Пелегрини беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това, “джалоросите” получиха правото да изпълнят дузпа в 73-ата минута за игра с ръка на Жереми Бога. Жордан Верету се нагърби с нейното изпълнение и оправда полученото доверие, като я реализира. Едва 60 секунди по-късно обаче Бога се реваншира с чудесен изстрел, чрез който оформи крайното 4:2.

Така Сасуоло се изкачи до 13-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, докато Рома все още е 4-и с 39 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти