Кьолн продължава да разплаква съперниците у дома (видео)

Кьолн продължава да разплаква съперниците у дома (видео)
Отборът на Кьолн продължава със силната си форма на свой терен, като днес записа четвърта поредна победа на “Райн Енерги Щадион”, с което  се отдалечи на 6 точки от опасната зона. Този път “козлите” разгромиха Фрайбург с 4:0 след попадения на Себастиан Борнау в 29-ата минута, на Джон Кордоба в 55-ата, както и две в добавеното време на Кингсли Ехизибуе и Исмаил Якобс. Това е пети успех за Кьолн в последните шест кръга в германския елит.

Домакините направиха един от най-силните си мачове през сезона и можеха да вкарат още няколко попадения. Всичко обаче можеше да се развие по друг начин, ако още в 5-ата минута напречната греда на беше спасила състава на Кьолн от гол след удар с глава на Мануел Гулде.  Гостите от Фрайбург имаха още един отличен шанс в 43-ата минута, когато Тимо Хорн отрази удар на Квон Чанг-Хоон от въздуха. По това време домакините вече водеха, след като белгиецът Борнау беше забил поредния си гол за тима.

През тази първа част Джон Кордоба направи два големи пропуска, но в 55-ата се реваншира с шут за 2:0. Така нападателят вече се е разписвал в най-скорошните шест домакинства на отбора си в елита.

Последваха пропуски на Борнау и Исмаил Якобс. В продължението на редовното време обаче футболистите на Маркус Гисдол нокаутираха съперника с още два гола, вкарани от Ехизибуе и Якобс.

Фрайбург е със само една победа в последните пет кръга и вече е на 5 точки от място в зона “Европа”.





Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти