Гасперини беше обявен за номер 1 в Серия “А” за миналия сезон

Гасперини беше обявен за номер 1 в Серия “А” за миналия сезон

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини спечели наградата Panchina d’Oro за най-добър старши треньор в Серия “А” за изминалия сезон 2018/19.

Опитният специалист си заслужи наградата, тъй като през миналата кампания изведе бергамаските до 3-ото място в италианския елит, което им осигури историческо първо участие в Шампионската лига. Също така Аталанта игра финал за Купата на Италия, който обаче загуби от Лацио. През настоящия сезон отборът отново се представя достойно, след като се класира за елиминационната фаза на турнира, а в Калчото се движи 4-и и така отново е в зоната за класиране в ШЛ.

Гасперини се пребори за приза в конкуренцията на Масимилиано Алегри, спечелил титлата с Ювентус и впоследствие напуснал клуба, и треньора на Болоня Синиша Михайлович, който през миналата година остана начело на своя тим, въпреки борбата си с левкемията. Така той е едва вторият призьор в последните осем години, който не печели наградата като треньор на “Старата госпожа”. Другият е Маурицио Сари (с Наполи през 2015/16), който в момента ръководи именно “бианконерите”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички