Генералният спонсор на Левски се отказа от клуба, "сините" вече търсят други варианти

Генералният спонсор на Левски се отказа от клуба, "сините" вече търсят други варианти
Шеф на Левски изчезна внезапно от лагера на "сините"
Шеф на Левски изчезна внезапно от лагера на "сините"

Най-очакваното нещо през последните седмици за Левски е факт! Генералният спонсор на футболния тим - "Национална лотария”, обявил, че повече няма да финансира клуба, научи Sportal.bg. Това стана ясно, след като изпълнителният директор на компанията Димитър Ганев, както и други близки до Васил Божков, съобщили лично новината на изпълнителния директор на 26-кратните шампиони Павел Колев. Ганев сторил това ден след като напусна внезапно лагера на "сините" в Алания.

Нашата медия научи, че сметките на лотарийната компания са запорирани от края на миналата седмица и няма как да излизат каквито и да е суми в посока Левски. Всичко това се случва по-малко от две седмици преди старта на пролетния дял от първенството на България. Така Левски попадна в изключително неприятна ситуация, която притеснява много сериозно феновете на клуба. Именно такива бяха и техните страхове, след като Васил Божков се срещна с тях.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

Положителната новина за "сините" е, че заплатите са платени, като тези за януари трябва да влязат в сметките на играчите чак след дербито с "червените". Лагерът е подсигурен и на този етап супер спешни плащания, за които да няма средства в касата на клуба, няма. Бившият директор в БФС Павел Колев вече е най-важният човек в клуба, като от два дни е започнал да търси ново финансиране, за да може "сините" да продължат да функционират нормално. Собственикът на бившия генерален спонсор efbet - Цветомир Найденов, вече публично изрази желание да се върне и да помага на Левски, ако "Национална лотария" спре финансирането, което вече е факт.

Найденов: Ако Божков се махне от Левски, ние ще се върнем
Найденов: Ако Божков се махне от Левски, ние ще се върнем

Това доказва, че веднага в клуба могат да влязат нови средства. Ясно е, че тази компания няма как да налива същите суми, както досегашния спонсор, но със сигурност ще е от сериозна помощ в този момент. През тази седмица предстоят други много важни срещи на Колев относно бъдещето на клуба, след които се очаква да има много по-голяма яснота.

Предвид това, че клубът Левски започна да работи много по-добре от последното десетилетие, със сигурност има и други фирми, които ще искат да помогнат на "сините" през следващите седмици.

Sportal.bg

научи, че една от големите компании в страната също има интерес към 26-кратните шампиони, но тепърва предстои един период, в който всичко ще трябва да бъде изяснено,

тъй като акциите са на името на арестувания с Васил Божков в ОАЕ  - Георги Попов

.

33 Среща на феновете с ръководството на Левски

Идеята на премиера Бойко Борисов акциите да отидат във феновете с днешна дата не е реална, защото привържениците сами обявиха, че нямат финансовата възможност да поемат такъв товар и не са готови. Да, те с удоволствие биха работили през следващите години, ако е възможно един ден това да се случи. Това обаче с днешната дата е утопия.



В същото време фактите показват, че Левски има сериозен шанс да прекъсне черната си серия от над 10 години без отличие. Наставникът Петър Хубчев и помощниците му правят всичко възможно, за да може отборът да се готви максимално добре спортно-технически на терена и да бъде подготвен за сблъсъка с ЦСКА-София на 15 февруари, както и за битките през пролетта за еfbet Лига и Купата на България. Както е известно, "сините" са в борбата и за двете отличия. Те са втори в първенството на пет точки от Лудогорец, а в турнира за Купата са домакини на шампионите в директен сблъсък за полуфиналите, който ще се играе на 5-и март. Освен това на карта именно Левски е тимът, който се подсили най-много от първата четворка, като привлече двама нови титуляри.

Самият специалист, на който никак не му е лесно в този момент, държи играчите далеч от случващото се на най-високите етажи на клуба. Бронзовият медалист от САЩ`94 знае какво се случва, но със сърдечна работа се опитва още повече да сплоти колектива на тима. Успее ли, именно това може да се окаже решаващият коз на отбора през следващите седмици и месеци до лятото. Няма как да му е приятно, но той няма никакво намерение да се предава. Дори обратното, Хубчев, щабът му и спортният директор Ивайло Петков вярват, че Левски наистина може да завърши сезона с отличие.

А феновете този път наистина трябва да са 12-ият играч и факторът на стадиона през пролетта. Всеки един лев ще бъде важен за касата на Левски, но всеки един човек ще бъде още по-важен за играчите, които само с любовта и подкрепата на привържениците могат да имат шанс да постигнат мечтаните от над 10 години резултати.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти