Джъд Тръмп "тръшна" Нийл Робъртсън във финала на Германския Мастърс

Джъд Тръмп "тръшна" Нийл Робъртсън във финала на Германския Мастърс
Световният шампион Джъд Тръмп прибави още една ранкинг титла към богатата си колекция, след като срази Нийл Робъртсън с 9:6 във финала на Германкия Мастърс. Това е първи триумф на Асото в колодата в Берлин и общо 15-и за него в ранкинг системата, с което изпревари Дин Дзюнхуей на осмото място във вечната класация. Иначе именно първата щека на Азия победи Тръмп на финала в германската столица през 2014 година.



За първи път в кариерата си покорителят на "Крусибъл" печели четири ранкинг трофея в рамките на една кампания, след като вече спечели Международния шампионат, World Open и Откритото първенство на Северна Ирландия. Не толкова убедително обаче бе представянето му в досегашните два турнира от "Тройната корона", но той си тръгва повече от доволен от Берлин, печелейки чек за 80 хиляди паунда. 

Робъртсън, който спечели по исторически убедителен начин миналата седмица Европейския Мастърс, ще се утеши с 35 хиляди паунда, като остава фаворит за бонуса от 150 000, който се полага на най-добре представилия се в т.нар. "европейски серии" - Европейски Мастърс, Германски Мастърс, Shoot Out и Откритото първенство на Гибралтар.

Ако Робъртсън бе спечелил срещу Тръмп, щеше да си е осигурил вече въпросния бонус, но сега има предимство от 35 000 пред Асото в своеобразното класиране. Двамата вървяха при 4:4 след първата сесия, но доста по-силен старт на вечерната направи Тръмп, който поведе с 6:4 и впоследствие 8:5. Шампионският фрейм бе спечелен по отличен начин от англичанина със сенчъри от 100 точки.

Зала "Темподром" в Берлин е с капацитет 3500 зрители и е сред най-големите в Световния снукър тур, а феновете винаги я изпълват за турнирите в Германия, с което за пореден път заслужиха признателността на играчите, които не криеха възхищението си от неповторимата атмосфера.

Днес в Челтнъм започва Световната Гран при, в която участват състезателите от топ 32 на ранглистата за настоящия сезон.

Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти