Гледай на живо

СДВР с извънреден брифинг дали ще бъдат допуснати фенове на Левски за дербито с ЦСКА-София

Наполи потопи Сампдория в голово шоу (видео)

Отборът на Наполи показа сериозни признаци на излизане от кризата в резултатите, след като постигна втора поредна победа в първенството в Серия А.
Тази вечер воденият от Дженаро Гатузо тим надигра като гост Сампдория с 4:2 в последния двубой от 22-ия кръг и се изкачи на деветата позиция във временното класиране с актив от 30 точки. В предишния кръг неаполитанците шокираха лидера Ювентус с 2:1 на "Сан Паоло" и вече са в серия от два поредни успеха.
В двубоя на стадион "Луиджи Ферарис" имаше всичко - отчаяниe, обрат, надежда, късна драма, два отменени гола и цели шест попадения, а накрая ликуваха гостите.
Наполи излезе със сериозно самочувствие на терена, подплатено от успехите над Лацио за Купата и Ювентус за първенството. Играчите на Гатузо установиха пълно владеене на топката и откриха още в третата минута чрез Аркадиуш Милик, който се разписа с глава след центриране отляво на Пьотър Жиелински. В 16-ата минута неаполитанците удвоиха аванса си чрез македонския халф Елиф Елмас, който се разплака след дебютното си попадение в Серия А. Ветеранът Фабио Куалярела намали резултата с удар от въздуха с десния крак в 26-ата минута и върна надеждите на "моряците". В 56-ата минута Сампдория изравни чрез Маноло Габиадини, но реферът отмени гола след консултация с ВАР за игра с ръка на Габиадини при овладяването на топката. Малко по-късно и попадение на Наполи беше отменено заради засада на Жиелински, който довкара една рикоширала след удар на Инсиние топка.
В 70-ата минута отново се стигна до използването на ВАР, след като Костас Манолас фаулира Куалярела в наказателното поле. Габиадини реализира отсъдената дузпа, а Куалярела не доигра мача.
Влезлият като резерва Диего Деме обаче отново изведе Наполи напред и уби надеждите на Самп, а в добавеното време Дрис Мертенс оформи крайното 4:2 с удар от дистанция, възползвайки се от грешка на стража на домакините.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички