Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 2:1

Елица Василева и Новара с разгром в Шампионската лига (видео + снимки)

Елица Василева и Новара с разгром в Шампионската лига (видео + снимки)

Капитанката на националния ни волейболен отбор Елица Василева и нейният Игор Горгонзола (Новара) записаха трета поредна и общо 4-а победа в най-силния европейски клубен турнир - Шампионската лига за жени.Момичетата на Масимо Барболини разгромиха като гости украинския Химик (Южний) с 3:0 (25:14, 25:14, 25:12) в мач 5-ия кръг от Група С на турнира, игран тази вечер пред близо 1400 зрители.

По този начин Новара остава еднолично начело във временното класиране с 4 победи, 1 загуба и 11 точки, с което почти сигурно ще продължи напред към 1/4-финалите на ШЛ. Украинският тим пък е на последното 4-о място без победа до момента и една единствена спечелена точка. В последния 6-и кръг мачове в групата Василева и компания са домакини на полския ЛКС Комерсесон (Лодз), докато Химик гостува на германския Алианц МТВ (Щутгарт). И двете срещи са на 18 февруари (вторник).

Елица Василева изигра отличен мач и стана втора по резултатност с 11 точки (1 блок, 1 ас, 53% ефективност в атака и 27% позитивно посрещане), с колкото завърши и Кристина Кирикела (2 блока и 69% ефективност в атака) за победата. Опитната сръбкиня Йована Бракочевич бе най-полезна за Новара с 13 точки (2 блока и 46% ефективност в атака) за победата. За домакините от Химик Юлия Бойко завърши със скромните 8 точки.

Снимки: CEV.EU

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички