Нант пропусна да се възползва от високомерието на ПСЖ (видео)

Нант пропусна да се възползва от високомерието на ПСЖ (видео)

Шампионът Пари Сен Жермен постигна четвърта поредна победа в Лига 1. Отборът на Томас Тухел се наложи с 2:1 при гостуването си на Нант и вече има аванс от 15 точки пред втория Марсилия. Головете за парижани реализираха Анхел Ди Мария и Тило Керер. 

Нант беше в серия от три загуби във всички турнири преди този мач и трудно можеше да се очаква да окаже съпротива на хегемона ПСЖ, който прегазва съперниците си във всеки мач. Мауро Икарди и Килиан Мбапе, който се ядоса на наставника Тухел след смяната си в двубоя срещу Монпелие (5:0), поведоха атаката на парижани. Неймар отсъстваше за контузия. Моузес Симон беше единственият нападател на "канарчетата".

ПСЖ имаше 15 победи от последните 16 мача срещу този съперник в Лига 1, но през април отстъпи с 2:3. В началните минути Нант много добре се защитаваше, но постепенно бранителите на домакините започнаха да бъркат. На два пъти претенции на парижани за дузпа бяха подминати, а в 19-ата минута Преснел Кимпембе стреля с глава, но Кадер Бамба изчисти от голлинията.

След половин час игра Пабло Сарабия и Килиан Мбапе комбинираха по левия фланг, след което топката беше върната към точката на дузпата за Ди Мария. Аржентинецът веднага стреля, а кълбото леко се отклони от Икарди и влезе във вратата. В края на полувремето Симон имаше шанс да изравни, но не успя да нанесе хубав изстрел.

В 55-ата минута гредата спаси Нант от второ попадение, но то падна скоро след това. Точен беше Тило Керер с глава засичайки центриране от корнер на Ди Мария. Попадението на германския бранител означаваше, че ПСЖ за 7 пъти в последните си 8 визити на Нант вкарва поне два гола.

В 62-ата минута Сарабия сътвори голям пропуск, а в 68-ата домакините си върнаха в мача. Кимпембе сгреши топката попадна в Моузес Симон, който влезе в наказателното поле и с левия крак простреля Кейлор Навас. 

Гостите се постараха да отговорят подобаващо, но Мбапе шутира над гредата, а Денис Петрич спаси удар на Ди Мария. В 80-ата минута Нант беше близо до изравняването, но резервата Рено Емонд не показа здрави нерви и шутира в аут.

Реферът даде 4 добавени минути и във втората от тях отново Емонд се озова на чиста позиция, но стреля право в ръцете на Навас и лиши тима си от точката.

ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички