Рулетката на дузпите класира Рединг и Бирмингам напред

Рулетката на дузпите класира Рединг и Бирмингам напред
Рединг се класира за 1/8-финалите на ФА Къп, след като победи с 4:1 след изпълнение на дузпи Кардиф Сити като гост. В редовното време двата отбора направиха зрелищно 3:3 на "Кардиф Сити Стейдиъм". Уелският тим поведе с 2:0 след попадения Джош Мърфи (19') и Роберт Глатцел (54'). През втората част обаче Рединг изравни чрез Омар Ричардс (69') и Анди Риномхота (79'). В продълженията Кардиф и Рединг си размениха по още един гол. Джош Мърфи (93') отново изведе домакините напред, а Яку Мейте изравни в 116-ата минута. При дузпите играчите на Рединг бяха по-точни и тимът се класира за 1/8-финалите, където ще срещне Шефилд Юнайтед.

Бирмингам Сити също се нуждаеше от дузпи, за да си осигури класиране в следващата фаза. "Сините" елиминираха в четвъртия кръг Ковънтри Сити с 4:1 след изпълнението на 11-метрови наказателни удари. В редовното време двата отбора завършиха 2:2. Амаду Бакайоко изведе гостите напред в 50-ата минута, но капитанът Харли Дийн изравни в добавеното време. В продълженията Бирмингам и Ковънтри си отбелязаха по още един гол. Максим Биаму отново изведе Ковънтри напред в 114-тата, но Джереми Бела изравни в последния момент. Харли Дийн реализира победната дузпа за Бирмингам, с която прати отбора си на 1/8-финал. Там съперник на тима от Чемпиъншип ще бъде Лестър.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти