Неймар: Мбапе може да стане един от най-добрите в историята

Неймар: Мбапе може да стане един от най-добрите в историята

Звездата на Пари Сен Жермен описа съотборника си Килиан Мбапе като "феномен" и допълни, че той може да стане един от най-добрите в историята. Двамата нападатели пристигнаха в Париж през 2017 г., като се превърнаха в двамата най-скъпи играчи в историята, въпреки че трансферът на францизуна бе финализиран през 2018 г.

Мбапе има 82 гола в 105 мача за ПСЖ, като оправда очакванията за един от най-големите таланти в световния футбол. Той допринесе и за успехите на Франция и стана световен шампион с "петлите" през 2018 г. В същото време периодът на Неймар във френската столица бе свързан с многобройни контузии. Въпреки това той има 66 гола в 73 мача.

Бразилецът коментира партньорството си с Мбапе: "Килиан е феномен. Той има потенциала да се превърне в един от най-добрите играчи в историята. Да го имам за съотборник е голяма чест. Разбираме се много добре на терена и извън него. Обичам го".

Неймар говори и за Лионел Меси, с когото прекара четири години в Барселона. "Да играеш до Лео е уникално преживяване. Ние станахме приятели. От футболистите, които съм гледал, Меси е най-добрият в историята. Винаги съм казвал, че спечеля "Златната топка" не е мания, но тренирам всеки ден, за да съм по-добър на следващия. Опитвам се да се развивам. Ако някой ден спечеля наградата, това ще бъде резултат от работата ми", сподели нападателят.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти